ZA POKUŠAJ SILOVANJA: Podgoričaninu Đoku Malesiji 9,5 godina robije! - Volim Podgoricu

ZA POKUŠAJ SILOVANJA: Podgoričaninu Đoku Malesiji 9,5 godina robije!

Sutkinja Vesna Moštrokol osudila je Podgoričanina Đoka Malesiju na devet i po godina zbog pokušaja silovanja Podgoričanke M.Š. (25) i razbojništvo.

Malesija je višestruki povratnik.

Ovaj težak incident dogodio se prošle godine dok se djevojka oko 20 časova vraćala iz teretane prelazeći preko pješačkog mosta koji spaja naselja Zagorič i Momišiće.

Tada ju je sa leđa napala nepoznata muška osoba koja ju je udarila kamenom u glavu i oborila, a zatim zadala više udaraca pesnicama, nakon čega ju je odvukao u obližnje žbunje.

Ona je počela da viče i zapomaže, međutim, ubrzo je izgubila svijest.

Njen poziv u pomoć na svu sreću na vrijeme su čuli slučajni prolaznici, nakon čega je jedna starija žena krenula prema žbunju, što je izazvalo paniku kod napadača koji je pobjegao sa lica mjesta.

Djevojka je zatečena bez svijesti sa skinutim donjim dijelom trenerke i vešom, što ukazuje na namjeru napadača da je siluje.

Četiri sata kasnije službenici policije su operativnim putem uspjeli da zaokruže slučaj i uhapse Đoka Malesiju.

Pretresom njegove kuće policija je pronašla krvavu jaknu, dok mu jedna ruka bila povrijeđena, zbog čega je odveden u Klinički centar gdje su mu konstatovane povrede, a zatim je sproveden u policiju.

Tužilaštvo je kvalifikovalo krivično djelo kao silovanje u pokušaju, a Malesija je tokom kriminalističke obrade prizano da je izvšio napad na M.Š.

Takođe je priznao da je 8. decembra prošle godine u blizini Željezničke stanice napao D.Lj.(76), kojeg je takođe izudarao i ostavio bez svijeti u blizini šina.

Napad se dogodio nakon što je D.LJ. izašao iz voza i krenuo prema Starom aerodromu, preko poljane, gdje ga je Malesija sustigao udario sa leđa i onda ga udarcima onesvijestio, a zatim izvršio razbojništvo otevši mu novčanik i lična dokumenta.

Podeblji policijski dosije, krađe, razbojništva i napadi

Malesija ima podeblji policijski dosije upravo zbog napada, razbojništava i pljački.

U žižu javnosti dospio je nakon što je sa četvrtog sprata pokušao da ukrade eloksiranu bravariju, u čemu ga je spriječio radnik obezbjeđenja koji ga je gađao metalnom šipkom, nakon čega je ovaj pao na zemlju.

On je nakon toga nekoliko godina ležao u zatvoru zbog tri teške krađe i pokušaja razbojništva.

Prilikom razbojništva u pokušaju u Ulici Pete proleterske na Starom aerodromu, 3. aprila 2013. godine, Malesija je žensku osobu, kojoj je prišao sa leđa, istukao kad mu je kazala da nema novca.

Malesija je, kako policija sumnja, u noći između 9. i 10. aprila iste godine u Ulici Vukice Mitrović, polomio lijeva prednja stakla na dva “opela” i ukrao 135 eura, novčanik sa dokumentima i bankovnim karticama i CD uređaje.u blizini Ulice Pete proletrske, ženskoj osobi sa vrata ukrao zlatni lanac sa privjescima. Za ova četiri krivična djela osuđen je jedinstvenom kaznom od tri godine i dva mjeseca zatvora.

To što je završio u zatvoru nije ga spriječilo da u aprilu 2015. godine u zatvorskim prostorijama napadne drugog zatvorenika, zbog čega su morali da intervenišu čuvari ZIKS-a.

www.cdm.me

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com