Home / NOVOSTI / Hronika / Braća Pavlović u pritvoru 72 sata
FOTO: Cdm

Braća Pavlović u pritvoru 72 sata

U Specijalnom državnom tužilaštvu sinoć je određen pritvor od 72 sata braći Bošku i Iliji Pavloviću koji se sumnjiče za teško ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija, saznaje CdM.

Pritvor im je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke i bojazi od ponavljanja krivičnog djela.

“Upravo je saslušan moj branjenik Boško Pavlović kod tužioca Saše Čađenovića. Nakon Saslušanja tužilac je odlučio da mu odredi zadržavanje od 72 sata nakon čega će odlučiti da li će mu predložiti određivanje pritvora ili ne. Ne mogu vam ništa više reći jer su sva lica koja su prisustvovala na saslušanju upozorena na obavezu čuvanja tajnosti podataka. Ne mogu reći ni koje krivično djelo mu se stavlja na teret”, kazao je advokat Boška Pavlovića, Ranko Radonjić.

Nakon saslušanja njegovog drugog branjenika Ilije Pavlovića, Radonjić je rekao da kao i u slučaju njegovog brata zbog obaveze čuvanja tajnosti podataka ne može da govori o detaljima odbrane.

Ilija Pavlović priveden na saslušanje
Foto: CdM

“I za jednog i drugog branjenika mogu reći da su u pitanju osobe koje nisu za sada osuđivane, koja nemaju nikakav kriminalni dosije”, rekao je za CdM Radonjić.

FOTO: Boško Pavlović doveden na saslušanje, CDM

Kako CdM nezvanično saznaje, braća Pavlović se dovode u vezu sa ubistvom Budvana Đorđa Borete i Dragana Zečevića.

 

“Po nalogu SDT službenici Specijalnog policijskog odjeljenja obavili su pretres više objekata u Budvi, za koje je postojao osnov sumnje da su ih pojedine osobe, pripadnici kriminalne organizacije koja djeluje na teritoriji više primorskih opština, koristila za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje teških krivičnih djela”, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala “Trofej“ u Bečićima, kada je ubica iz automatske puške nasumice pucala u goste lokala

Dvije maskirane osobe na motoru prošle su pored kafića, a zatim je jedna od njih iz automatske puške kalašnjikov zapucala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić.

Suđenje povodom njihovog ubistva počeće 3. oktobra. Optužnicom tužilaštva do sada je obuhvaćeno pet osoba, od kojih su tri u bjekstvu.

Na optuženičkoj klupi naći će se bosanski državljanin Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović(36) iz Niša, koji su navodno pratili Boretu, po nalogu naručioca ubistva, čije ime za sada nije poznato. Tužilaštvo ih tereti za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Pretres je obavljen u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije, Posebne jedinice policije i Centra bezbjednosti Budva, na osnovu naredbi za pretresanje Višeg suda u Podgorici.

www.cdm.me

Check Also

Ova žena je primjer za cijelu Crnu Goru!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *