Del Arno Bend premijerno i svečano u Podgorici - Volim Podgoricu

Del Arno Bend premijerno i svečano u Podgorici

Najdugovječniji rege sastav iz Srbije Del Arno Band, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, konačno će se predstaviti podgoričkoj publici i to sjutra u okviru “Podgorica Art festivala”, a koncert će se održati u Bokeškoj ulici, odnosno na platou iza Crnogorskog narodnog pozorišta, od 22.30.

“Nijedan od naših predviđenih događaja nije ostvaren, tako da ćemo večeras prvi put svirati u glavnom gradu Crne Gore”, potvrđuje za “Vijesti” Jovan Matić, osnivač Del Arno Banda, koji je pričao i o dugoočekivanom albumu, ali i repertoaru koji su pripremili za publiku PAF-a.

“Bilo je u par navrata zakazivanja našeg koncerta, pa je zbog loših vremenski prilika i drugih faktora, ne mogu sada svega da se sjetim, bilo otkazivanja u posljednjem času, tako da je večeras premijerno i svečano naš prvi koncert u Podgorici”, dodao je muzičar, koji se nada da će ih vremenska prognoza ovoga puta poslužiti.

“Veliko nam je zadovoljstvo da konačno dođemo. Ranije nam se nije dalo, ali možda je baš sad pravi trenutak”, smatra Matić.

On ističe da bez obzira na to što ih podgorička publika do sada nije slušala uživo, neće iskoristiti priliku da se ne potrude oko repertoara.

“Ne moraju da se brinu, mi smo bili aktivni cijelo ljeto i donosimo, zaista sa velikim ushićenjem, program za koji vjerujemo da će biti adekvatan i značaju i veličini festivala na kojem gostujemo, jer kako shvatamo u pitanju je jedan od uglednijih festivala u Podgorici, pa nam je ujedno i veliko zadovoljstvo što smo njegov gost”, ispričao je on.

Dok Del Arno priprema novi album, publika je mogla da čuje singl “Ljut sam” i pjesmu “Još uvek ima nade”, koja je rađena sa Hornsman Coyoteom, ali one neće biti jedine nove numere koje će se čuti u Podgorici.

“Biće ih još nekoliko. Generalno naš program, pošto smo 2016. zaokružili 30 godina karijere, sada je ozbiljan presjek našeg rada koji podrazumijeva pjesme iz svih perioda postojanja Del Arno Banda, tako da će svakako biti prilike da su čuju i neke premijere u Podgorici”, obećava on, a zatim odgovara potvrdno na pitanje da li će prije objavljivanja novog albuma biti još singlova i spotova.

“Mislim da ćemo pred kraj septembra ili početkom oktobra pustiti još jedan spot, odnosno singl sa tog albuma, a zvaće se ‘Ekofenomenologija’ i kako stoje stvari, to će biti to za jesen. A očekujemo, bar prema najavama iz produkcije, da ćemo do kraja godine dobiti novi album”, tvrdi muzičar.

“Već imamo snimljene radove za narednu godinu i planove, tako da nećemo stajati”, poručuje on.

Del Arno Bend

U duhu 30 godina od osnivanja, Del Arno Bend je objavio i pet CD-ova u vidu reizdanja ranijih albuma.

Upitan da li bi, sada kada sve iznova presluša, nešto uradio drugačije, Matić ističe da je dosljedan i da stoji iza svog rada.

“Mislim da nije uputno za umjetnika da vrti film unazad i da se pita da li je nešto moglo drugačije. U tome i jeste sva draž, ovog posla. Svaki taj zapis je svjedočanstvo jedne emocije i jednog trenutka i onog momenta kada je to zapisano, a  čovjek se okreće onome što će doći sljedeće”, smatra Matić.

“Mislim da, da nije tog sljedećeg što bi moglo da dođe i da postoji osjećaj da ste rekli sve što ste imali ili odsvirali sve što ste imali, onda bi to bio dobar momenat da se prestane sa ovim poslom”, poručuje muzičar.

“Tako da ja nisam pretjerano ni vršio kontemplaciju nad bivšim materijalima. Ti CD-ovi su posljedica molbi koje smo na putovanjima čuli od naše publike, a to je da su mnoga naša izdanja, s obzirom na to da su uglavnom iz nezavisnih kuća, postala raritetna ili se teško nalaze”, pojasnio je on.

“Tako da smo odlučili da za rođendan spakujemo sve što postoji na jednom mjestu, pa da možemo mirno da idemo dalje”, ispričao je Matić, koji kaže da ono što bi trebalo ili što želi da mijenja, mijenja u budućnosti.

Pjesma s Kojotom jedina saradnja na novom albumu

Del Arno je za potrebe novog albuma sa Nemanjom Kojićem, poznatijim kao Hornsman Coyote snimio numeru “Još uvek ima nade”, a kako je objasnio Matić, drugih saradnji na tom izdanju neće biti.

“Nismo o tome razmišljali. Ovo što smo Nemanja i ja uradili je bio taj jedan trenutak u kojem smo osjetili potrebu da se oglasimo zajedno, kada nam se činilo da je sve ono što se dešava oko nas,  u našoj domovini, ali i regionu poprimilo oblike koji nam se nikako ne dopadaju”, prisjetio se on.

“Što se tiče drugih, mi nismo bend koji bježi od saradnji i dueta, ali za sam album mislim da ih neće biti. Nemanja i ja svakako razmišljamo da nastavimo saradnju u vidu još jednog singla ili čak čitavog albuma, ali sve zavisi i od njegovih i od mojih obaveza, ali i u krajnjoj liniji od inspiracije”, otkrio je Matić.

Vijesti

1 komentar

  1. I can’t remember the last time I enjoyed an article as much as this one. You have gone beyond my expectations on this topic and I agree with your points. You’ve done well with this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com