Dragomanović: Zarad lične koristi spremni ste da se odreknete stava, mišljenja, državne pripadnosti - Volim Podgoricu

Dragomanović: Zarad lične koristi spremni ste da se odreknete stava, mišljenja, državne pripadnosti

Demokrate su do sada jedino dokazale da su zarad lične koristi, po pravilu materijalne, spremni odreći se svog stava, mišljenja pa i državne pripadnosti, skupljajući državljanstva i partijske knjižice kao sličice za album životnjskog carstva, saopštio je menadžer Opštine Kotor Srđan Dragomanović.

On je reagovao na saopštenje Demokratske Crne Gore u kojem je navedeno da je “nervoza funkcionera i aktivista DPS vidna u svakom kutku Crne Gore“.

“U maniru samozvanih demokrata kojima je crvena kravata sinonim za oprost svih grijehova, protivzakonitih akata, podjela, preletanja i poraza i koji ne propuštaju ni jednu priliku da lažima obmanjuju javnost Kotora i Crne Gore. Svjestan da će nakon tri tužbe pred Upravnim sudom i jedne pred Osnovnim sudom, koje sam predao u prethodne dvije sedmice, u cilju upoznavanja javnosti o prevarantima koji sebe nazivaju demokratama, krenuti njihov “medija” tim u obračun sa mnom, spremno sam dočekao ovaj njihov pokušaj obmane javnosti. Prva obmana je da sam “bivši administrator” jer i u momentu dok ovo pišem ja sam menadžer Opštine Kotor izabran na javnom konkursu u skladu sa pozitivnim propisima, što za demokrate predstavlja nedostižan uslov”, naveo je Dragomanović.

Dodaje da saopštenje Demokrata “pokazuje koliki strah je zavladao” u njihovim redovima, “kad isti koriste svaku priliku, pa izvrću prepisku između mene i kolege da sebi stvore dodatni publicitet i u očima naroda se pokažu kao žrtve i borci za istinu i pravdu”.

“Riječ je o zamjeni teza i nevještom pokušaju da jeftinim političkim trikovima, koji i priliče grupaciji koja teži da bude politička partija, dođu do “njihovih 5 minuta” koji u prevodu znače, bezakonje, nepotizam, revanšizam i uhljebljenje. Radi javnosti dužan sam da iznesem činjenice vezano za post koji sam objavio sa ličnog profila, a zbog tehničkih propusta društvene mreže FB, isti je prepoznat kao post Savjeta mladih DPS Kotor, čiji sam u tom momentu bio administrator. Komentarišući tekst gospođe Viktorije Vukasović Latković koja je navela, citiram: “znaš koliko ćeš ti još morati da porasteš da budeš hvaljen i voljen kao direktor bivši Boro Kašćelan. Pa što, do tada te treba kamenovati. Daj Neđeljko”, koji se odnosio na Neđeljka Moškova i njegovo kamenovanje, odgovorio sam istoj na sledeći način, citiram : “Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano, ne treba ga štedjeti nego linčovati. Nije svako ture za vezira.” , isključivo misleći i nadovezujući se na prethodni post gospođe Viktorije i “kamenovanje” koje je pomenula. Ovakav komentar tzv. Demokrate su istrgle iz konteksta i evo mjesecima mašu sa nečim što niti ima veze sa Jokićem iz Demokrata a još manje se na njega i odnosi, dok dio posta “Nije svako ture za vezira” pokušavaju da okarakterišu kao “nacionalistički ispad”, ne znajući da isti predstavlja narodnu izreku, koju mi ne pada na pamet da prevodim neznavenim i samozvanim demokratama. Ovakav stav i pokušaj obmane javnosti ne čudi od onih koji koriste slogan “pobjede a ne podjele”, a nastali su iz podjele prvo 1998.godine, kada je poraženi dio tada i danas najjače partije, Demokratske partije socijalista, osnovao SNP, pa je onda ne mogavši da dođe do prijestola mlađani Bečić opet podjelom, kao poraženi kandidat za mjesto Predsjednika SNP-a, osnovao pokret koji teži da bude politička partija tzv. Demokrate”, saopštio je Dragomanović.

Tvrdi da je jučerašnje saopštenje Demokrata usmjereno “na skretanje pažnje građana sa aktuelnog nerada i neznanja koje je evidentno u opštinama u kojima Demokrate vrše vlast”.

On je Demokratama postavio i nekoliko pitanja:

  • Da li je Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić na dan izbora 16.10.2016. godine imao državljanstvo Republike Srbije i da li su on i partija koju predstavlja obmanuli građane?
  • Da li je godpodin Jokić na mjesto Direktora Centra za kulturu “Nikola Đurković” zaposlio svoju vjenčanu kumu i da li je isto uradio na zakonit način?
  • Da li je gospodin Jokić na odgovorna mjesta u skladu sa propisima postavio Sekretare, Načelnike, Direktore i Savjetnike i koje od njih je doveo iz susjednih gradova Podgorice, Bara, Tivta i Herceg Novog?
  • Da li je na mjesto Glavnog administratora opštine Kotor, Vaš Jokić postavio vršioca dužnosti gospodina Vujovića, sina Direktora tzv. Demokrata, za čiji transfer Podgorica – Budva – Kotor plaćaju svi građani?
  • Da li je tačno da je SO Kotor iz Programa uređenja, osim pothodnika i žičare izbacila Projekat vodosnabdijevanja Donjeg Grblja?
  • Da li je tačno da je zbog neodgovornosti i kršenja propisa aktuelne vlasti prilikom odustajanja od izgradnje pothodnika naplaćena kazna od 2.000 eura iz budžeta Opštine Kotor?
  • Da li je tačno da nakon sedam mjeseci vlasti Vaš Jokić nije uspio prodati jedan automobil, čiju prodaju je tako pompezno najavljivao?
  • Da li je tačno da je Komisija koju je oformio Vladimir Jokić dala saglasnost za izdavanje u podzakup poslovnog prostora Opštine Kotor privrednom društvu, bez prethodno sprovedene zakonske procedure?
  • Da li je tačno da je Vladimir Jokić imenovao za svog pravnog savjetnika lice koje nema fakultetsku diplomu?
  • Da li je tačno da vršite pregovore sa ostalim konstituentima vlasti za tihu zamjenu Jokića na mjesto Predsjednika Opštine Kotor?

“Umjesto odgovora na ova pitanja, uslijediće laži, uvrede i neosnovani napadi, kako jedino i umije ova neznavena grupacija i čijim funkcionerima iz dana u dan držim lekcije iz upravnog, radnog a sva je prilika da ću uskoro i iz krivičnog prava”, zaključio je Dragomanović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com