ODRŽAN PROTEST U KOTORU: Zahtijevamo i apelujemo da se zaustavi kovitlac ludila u kojem se ovaj grad zatekao - Volim Podgoricu

ODRŽAN PROTEST U KOTORU: Zahtijevamo i apelujemo da se zaustavi kovitlac ludila u kojem se ovaj grad zatekao

U Kotoru na glavnom gradskom trgu održan je miran protest pod nazivom “Pravo na miran i siguran život u Kotoru”.

“Nije bila namjera da danas držimo bilo kakve govore, htjeli smo da mir i tišina budu glasniji od svega što preživljavamo, ali je sa nama danas gradonačelnik pa ga pozivam da se pobrati prisutnima”, poručio Živko Jevtović, ispred organizatora – grupe građana, prenosi Radio Kotor.

FOTO: Radio Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da veoma teško govoriti na jednom ovakvom skupu. On se zahvalio organizatorima koji su, kako je kazao, odlučili da govore u ime grada.

“Jača poruka od onih deset minuta tišine koja je prethodila svemu ovome – iz ovog grada ne može da se pošalje. Mi danas ne šaljemo apel, mi danas ne protestujemo, mi danas zahtijevamo i apelujemo da se zaustavi kovitlac ludila u kojem se ovaj grad zatekao. Mi danas apelujemo da se zaustave nasilje, sijanje smrti, da se zaustave zločini, da se ovome gradu vrati mir, mi danas apelujemo za život”, kazao je Jokić.

Poručuje da okupljeni nisu tu da bi samo skrenuli pažnju na one koji su ubijeni.

FOTO: Radio Kotor

“Mi smo ovdje da cjeokupnu Crnu Goru pozovemo za živote onih koji su ostali da žive u gradu. Mi danas apelujemo da Kotor nastavi da živi. Lokalna samouprava će uraditi ono što je do nje i što je predstavljeno kao dodatni problem – poboljšati rasvjetu, pokušati da u saradnji sa MUP-om obezbijedi video nadzor grada, da se poveća i broj pripadnika policije. Danas smo na zasijedanju lokalnog parlamenta iznijeli zahtjev da se uskoro zakaže sjednica lokalnog parlamenta na koju ćemo pozvati ministra unutrašnjih poslova, direktora policije i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost kako bi i oni predstavili svoj izvještaj i pojasnili – šta se preduzima da Kotor postane miran grad. Na kraju želim da vas pozovem da svako od vas ostavi poruku u svesci – i da na taj način ostavimo još jednu snažnu poruku”, poručio je Jokić.

FOTO: Radio Kotor

“Mislim da je danas gradonačelnik dao svima nama obećanje da će se u ovom gradu nešto drugačije raditi”, kazala je, ispred organizatora, Ljupka Kovačević.

Vijesti

1 komentar

  1. Thanks for your post. One other thing is when you are disposing your property all on your own, one of the problems you need to be aware about upfront is just how to deal with house inspection accounts. As a FSBO supplier, the key about successfully shifting your property in addition to saving money in real estate agent commission rates is knowledge. The more you realize, the smoother your sales effort might be. One area in which this is particularly important is inspection reports.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com