Ove stvari NEMOJTE ,,GUGLATI” nikad! - Volim Podgoricu

Ove stvari NEMOJTE ,,GUGLATI” nikad!

U većini slučajeva, pretraživač Gugl (Google) može da vam bude od velike pomoći kada želite nešto da pronađete. Ipak, u nekim situacijama može da vam ide više na štetu nego u korist.

Sajt Bright Side napravio je listu pojmova koje ne bi trebalo da guglate:

Simptome bolesti

Ima mnogo sajtova koji su se specijalizovali za sadržaj koji se tiče zdravstvenih problema i bolesti, ali mnoge od njih ne pišu medicinski stručnjaci. Pretraživanje značenja vaših simptoma na internetu definitivno vam neće pomoći. Upravo suprotno – osjećaćete se još gore i uspaničićete se. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema, nemojte pitati „Dr Gugla“, već zakažite kod pravog doktora.

Bilo šta kriminalno

Ovo je već nešto ozbiljnije. Možda će vam pasti na pamet da pretražujete „kako napraviti bombu“ ili „kako napraviti amfetamine“ iz puke radoznalosti. Imajte na umu da se razne službe bezbjednosti bave praćenjem računara sa kojih se pretražuje ovakav problematičan sadržaj, a vaša IP adresa može da se pojavi u bazi.

Rak

Kod ovakvih bolesti – što manje znate, to ćete bolje spavati. Postoji mnogo tipova raka, i većina njih ima iste ili slične simptome kao i neki bezazleni zdravstveni problemi. To mogu da budu – vrtoglavica, slabost, mučnina… Zato je moguće da ćete ih pomiješati sa nečim ozbiljnim i počećete da paničite.

Najezda grinja i parazita iz kreveta

Vjerovatno ste čuli za ove male monstrume, možda i u reklamama za anti-bakterijske jastuke i slično. Možda ste i čak alergični na njih. Ali, da li ste ikada pomislili kako izgleda najezda ovih parazita? Ako želite i dalje da spavate kao beba u svom krevetu, nemojte gledati kako to izgleda – nikada.

Promjene na koži

Imate bezazlenu promjenu na koži, i pomislili ste da guglate kako biste se malo bolje uputili? Nemojte. Na internetu postoji mnogo slika bolesti kože koje izgledaju prilično uznemirujuće.

Rađanje

Svi smo vidjeli ove scene u filmovima. Žene viču i jauču, doktori pokušavaju da ih umire, djeluje veoma stresno, čak i na filmu. Ipak, stvaran proces rađanja mnogo je više uznemirujuć, i ono što gledamo na filmu nema veze sa realnošću. Isto važi i carski rez.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com