PALMA U HN SAVJETUJE: Oslobodite Dikića, nije terorista - Volim Podgoricu

PALMA U HN SAVJETUJE: Oslobodite Dikića, nije terorista

Predsjednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma našao je za shodno tokom posjete Herceg Novom da prokomentariše aktuelno suđenje optuženima za teroristički napad u Crnoj Gori prošle godine na dan izbora, a i da predloži oslobađanje optuženog Bratislava Dikića.

U posjeti Herceg Novom je i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, a dočekali su ih predjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednici Miloš Konjević i Danijela Đurović, prenosi Radio Jadran.

“Kada je u pitanju navodno teroristička grupa iz Srbije, na osnovu optužnice nisam mogao da prepoznam da je to Bratislav Dikić, imajući u vidu da je Dikić vojnik, čovjek koji, siguran sam, nije terorista. Ima nešto što se zove u pravu „postoji osnovana sumnja“, ali ne može osnovana sumnja da traje godinu dana. On je bolestan od karcionoma i molim pravosuđe Crne Gore da Dikića i ostale puste da se brane sa slobode. On zasigurno nije terorista”, pozvao je Marković.

Marković je takođe poručio da crnogorska opozija ne treba da se svađa sa vlašću, te da zajedno brinu o intersima Herceg Novog.

“Ovo za mene nije druga država, ovo je bratska teritorija. Naše Vlade treba da sarađuju, opštine, gradovi i da se vrate u ono vrijeme kada je saradnja bila mnogo veća. Mnogo mješovitih brakova ima između srpskog i crnogorskog naroda i to niko ne može zaustaviti”, naglasio je Marković.

Kako kaže, stekao je utisak da je u Herceg Novom rado viđen gost.

“Pozdravio sam se sa preko 100 ljudi, prepoznali su me. Htjeli su da razgovaraju sa mnom i hoće da sarađuju sa Srbijom, posebno sa Jagodinom. Mi smo i turistički centar, imamo akva park i voštanih figura, ali nijesmo konkurencija”, zaključio je Marković.

Radio Jadran

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com