Propisana kazna: Ko suši veš na terasi moraće da plati 25 eura - Volim Podgoricu

Propisana kazna: Ko suši veš na terasi moraće da plati 25 eura

U Kraljevu, u Srbiji odlukom Skupštine Grada o komunalnom uređenju, ubuduće će biti kažnjeni svi oni koji su navikli da veš suše na terasama, javlja RTS.

Tako odluka o komunalnom uređenju grada propisuje da je za “fizička lica koja na prozorima, balkonima ogradama i drugim delovima zgrade okrenutim neposredno ka javnim površinama budu vješali i izlagali rublje, posteljinu, tepihe i druge predmete, koji narušavaju spoljni izgled, predviđena kazna 3.000 dinara”, što je 25 eura.

Biće kažnjeni i oni čija klima ili saksije budu “curile” na fasadu ili javnu površinu.

Takođe, novčanom kaznom od 10.000 dinara u fiksnom iznosu kazniće se uzdavanjem prekršajnog naloga fizičko lice čija klima bude curila na javnu površinu ili ako cvijeće ne budu držali u estetski oblikovanim saksijama, osiguranim od pada i izlivanja vode na fasadu objekta i javnu površinu.

2 komentara

  1. Ovakve stvari bi trebali i da se donese ODLUKA ili Zakon u Crnoj Gori, ako se bude postovalo i kaznjavalo, jer i prece sto ima pa se ne sprovodi. Ne samo na javnim objetima, zgradama, nego i na stambene jedinice fizickih lica tj. kuce privatno vlasnistvo, jer kako je poznato danas brat sa bratom ne zbori , a kamo li da pazi da ga ne poliva voda, ili klima ne kaplje na njegovju fasadu, da ves ne curi , da tepih trese vise glave itd. Volela bih da dozivim da vidim ili cujem da je neko u Crnoj Gori kaznu dobio zb og toga, jer ada se zalite niko nije nadlezan za buku, ili polivanje vode, i istresanje stolnjaka kada se ruca, i tepiha vise vasih glava, od strane fizickih lica u kuce samo se kaze javite se policiji , a tamo nema problema sve ce mo resiti. I izio vuk magarca.\

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com