Ministar smijenio direktora zemunske škole, a roditelji napravili živi lanac: Nema nastave već 21 dan - Volim Podgoricu

Ministar smijenio direktora zemunske škole, a roditelji napravili živi lanac: Nema nastave već 21 dan

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je večeras da će i narednih dana predstavnici tog ministarstva posjećivati Osnovnu školu “Svetozar Miletić” u Zemunu, kako bi se uvjerili da se nastava organizuje za učenike čiji roditelji žele da im djece pohađaju nastavu. Sa druge strane, u znak protesta, roditelji, đaci i nastavnici ove škole večeras su simbolično napravili “živi lanac” oko škole držeći se za ruke sa porukom “ne damo školu”.

Tu školu, u kojoj nema nastave u znak protesta zbog smjene direktora Miroljuba Mosurovića koga podržava Savjet roditelja, danas su posjetili predstavnici resornog ministarstva kako bi se omogućila “normalizacija rada škole”, navelo je ministarstvo.

“Zaposleni koji su u tom trenutku bili u školi nisu bili zainteresovani za razgovor dok su pojedini roditelji upućivali pogrdne riječi predstavnicima ministarstva”, navodi se u saopštenju.

Pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor Bogoljub Lazarerević rekao je da je u toku nezakonita obustava rada i da škola ima “legitimno postavljene organe i da nastava mora da se odvija”.

Roditelji, đaci i nastavnici živim lancem brane zemunske škole

Bivši i sadašnji đaci, njihovi roditelji i nastavnici ponovo su se večeras okupili u zemunskoj školi “Svetozar Miletić”, protiveći se odluci ministra prosvete Mladena Šarčevića da smijeni direktora Miroljuba Mosurovića. Ovog puta simoblično su napravili “živi lanac” oko škole držeći se za ruke sa porukom “ne damo školu”.

Foto: Izvor: Twitter

Podsjetimo, danas tokom prijepodneva Savjet roditelja saopštio je da se u školi najavila Inspekcija za interna reviziju finansija koja je nakon upoznavanja sa cjelokupnom situacijom u školi i činjenicom da škola nema rukovodstvo koje bi je primilo odustala od posjete.

Nakon toga, u školu je došla i Republička prosvjetna inspekcija na čelu sa pomoćnikom ministra Bogoljubom Lazarevićem i državnim sekretarom u ministarstvu Markom Milenkovićem.

Savjet roditelja ocijenio je danas posjetu inspekcije kao dodatan pritisak.

“Posle dvadeset dana posjetu inspekcija smatramo kao upotrebu sile i dodatni pritisak kako na roditelje tako i na zaposlene. Umjesto da se Ministar pozabavi nezakonitostima u radu Republičke prosvjetne inspekcije zbog čega naša djeca ne idu u školu on ponovo demonstira silu” dodali su roditelji.

Inače, učenici zemunske osnovne škole Svetozar Miletić već tri nedjelje ne idu u školu jer se roditelji protive smjeni direktora te škole.

Izvor:insajder.net

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com