Podgorica: Završena peta Povorka ponosa, nije bilo incidenata (FOTO) - Volim Podgoricu

Podgorica: Završena peta Povorka ponosa, nije bilo incidenata (FOTO)

Peta Povorka ponosa “Montenegro Prajd 2017”. održana je danas u Podgorici, pod motom “Čojstvom protiv nasilja”.

Učesnici Povorke šetali su Njegoševom, Ulicom slobode u Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

FOTO: PR Centar

Poručili su da su šetali za sve koji trpe nasilje – psihičko nasilje, različito nasilje prema radnicima i radnicama, pripadnicima romske populacije, pripadnicima LGBTIQ.

Peta Povorka ponosa prošla je bez incidenata, prenosi portal ,,Vijesti”.

 

I ove godine policija na visini zadatka: Povorka ponosa u Podgorici održana bez ijednog incidenta

 

Peta Povorka ponosa „Montenegro Prajd 2017”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, protekla je bez incidenata, saopšteno je portalu ,,Volim Podgoricu” iz Uprave policije.

Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici CB Podgorica i drugih organizacionih jedinica Uprave policije MUP-a su naime sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

 

FOTO: PR Centar

Shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, ove godine je na obezbjeđenju Povorke ponosa bio angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina. Angažovan je međutim bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom.

Povorka ponosa je počela oko 12,00 časova a završena je oko 14,00 časova. Na Povorci je, prema procjenama, bilo oko 300 učesnika.

Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica.

 

FOTO: PR Centar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com