Crnogorski brod imao sudar u vodama Bangladeša - Volim Podgoricu

Crnogorski brod imao sudar u vodama Bangladeša

Te­ret­ni brod „Bar” po­mor­ske kom­pa­ni­je Bar­ska plo­vid­ba ošte­ćen je u vo­da­ma Ban­gla­de­ša, gdje je do­šlo do su­da­ra sa balk bro­dom „Ma­ri­ne star” ko­ji plo­vi pod za­sta­vom Ba­ha­ma. Na sre­ću ni­ko od po­sa­de ni­je po­vri­je­đen, a brod „Bar” je pre­tr­pio ma­nja ošte­će­nja.
Pre­ma ri­je­či­ma iz­vr­šnog di­rek­to­ra Bar­ske plo­vid­be Mi­la Pa­u­no­vi­ća, brod „Bar” se na­kon bun­ke­ri­sa­nja go­ri­va ko­je je oba­vlje­no u Sin­ga­pu­ru, 22. sep­tem­bra usi­drio na si­dri­štu u Ban­gla­de­šu gdje je če­kao do­zvo­lu za ula­zak u lu­ku da bi is­kr­cao 23.000 to­na če­lič­nih ka­le­mo­va.
– U su­bo­tu, u ju­tar­njim sa­ti­ma, do­bio sam po­ziv od ka­pe­ta­na Vla­da­na Du­di­ća ko­ji me je in­for­mi­sao da je do­šlo do kon­tak­ta bro­da „Bar” i bro­da „Ma­ri­ne star”. Na sre­ću brod „Bar” je pret­pio ma­nja ošte­će­nja, tj. ošte­će­na je ogra­da u du­ži­ni od oko 30 me­ta­ra, kao i gor­nji dio opla­te ko­ja je ogre­ba­na i ima bla­go uleg­nu­će – iz­ja­vio je za „Dan” Pa­u­no­vića.
Do­dao je da su svi čla­no­vi po­sa­de do­bro.
– U na­red­nom pe­ri­o­du nad­le­žne slu­žbe dru­štva će u kon­tak­tu sa po­sa­dom bro­da, luč­kim vla­sti­ma u Ban­gla­de­šu i pred­stav­ni­ci­ma osi­gu­ra­va­ju­će ku­će pred­u­ze­ti sve neo­p­hod­ne mje­re i rad­nje ka­ko bi se na­pla­ti­la šte­ta ko­ju nam je pri­či­nio brod „Ma­ri­ne star” i ot­klo­ni­la pred­met­na ošte­će­nja – ka­že Pa­u­no­vić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com