Gabrijela Mršić: Nikola nije ubio Lenca - Volim Podgoricu

Gabrijela Mršić: Nikola nije ubio Lenca

Kotoranka Gabrijela Mršić  saopštila je da su optužbe policije i tužilaštva – da je njen suprug Nikola (38) ubio Gorana Lenca (33) monstruozna nagađanja kojima je njenoj porodici nacrtana meta na čelo.

Tvrdi da je sjedjela sa suprugom na terasi njihovog stana kada im je sugrađanin ubijen, i da će to i dokazati.

Policija i tužilaštvo saopštili su prije dva dana da za Mršićem zbog sumnje da je 16. septembra u Kotoru, na stadionu FK Bokelj, ubio sugrađanina.

Šef sektora kriminalističke policije Enis Baković saopštio je da je to ubistvo nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

Mršić je “Vijestima” saopštila da njen suprug nije pripadnik kriminalnog miljea i da nema  nikakve veze sa klanovima:

 “To  znaju i svi naši sugrađani. Ali, pitanje je koliko mi, kao pošteni građani, imamo pravo na istinu i pošteno postupanje policije i tužilaštva, nakon ovakvog progona od države, bez ijednog dokaza”, kazala je Mršić.

Tvrdi da njen suprug nikada nije optužen ni za jedno krivično djelo, da nema čak ni saobraćajni prekršaj, i da  smatra da je policija njenog supruga označila ubicom “na silu, da bi odgovorila na mirni protest sugrađana”. “Vjerovatno im je trebalo žrtveno jagnje, pa su ovakvim podmetanjem, kojim je čitavoj našoj porodici nacrtana meta na čelo, odlučili da uklope Nikolu u sliku ‘crnokosog, krupnog muškarca’ –  ubice. Svi koji znaju Nikolu, znaju ko je, čime se bavi, i da sa kriminalom nema nikakve veze. Zato mi je i nejasno ko će iz policije imati koristi od ovakvih monstruoznih konstrukcija”, rekla je Mršić.

Kotoranka objašnjava da se na stadionu, na kom je ubijen njen sugrađanin, svakodnevno  igraju i njihova djeca:

“Jedina Nikolina veza sa tim stadionom je što ponekad odvede sina na teren, ali tog dana nije. U vrijeme ubistva sjedjeli smo na terasi, i to će se dokazati, ma koliko  ‘dokaza’ oni podmetali. Javno tražim od tužilaštva da saopšte kakve dokaze imaju, kad su već javno obilježili Nikolu kao zločinca, a od naše maloljetne djece napravili glinene golubove”.

Supruga osumnjičenog za ubistvo dodala je da joj je nejasno ko je i iz kojih razloga “upravo Nikolu  označio kao izvršioca ubistva”.

“Sa kojim, ponavljam, nema nikakve veze i to je jedina istina. Dan nakon ubistva detaljno je policiji ispričao gdje je bio 16. septembra, nakon čega su ga pustili kući. Poslije svega što su podmetnuli, ne mogu ni da pomislim da će se pravi izvršilac naći, jer je Nikola javnosti bačen kao plijen, bez ijednog dokaza i informacije i za policiju je ovo riješeno. Oni pravog izvršioca ubistva  ni ne žele da nađu, a to je najvažnije i zbog ubijenog Lenca i njegove porodice, i zbog nas koje je država neosnovano i bez ijednog dokaza odlučila da napravi njihovim krvnicima, iako sa tim nemamo veze”, kazala je ona.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com