Marović još nije uplatio novac: I dalje je na liječenju u Beogradu - Volim Podgoricu

Marović još nije uplatio novac: I dalje je na liječenju u Beogradu

Bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović nije uplatio milion i sto hiljada eura budžetu Crne Gore na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, a kojim je priznao da je organizovao kriminalnu grupu, koja je budvanskoj opštini nanijela višemilionsku štetu.

Advokat Zdravko Begović kazao je za Pobjedu da je njegov klijent još na liječenju u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

“Moj branjenik se nalazi još na liječenju, a što se tiče novca koji je trebalo da uplati, nemam informaciju kada će to uraditi. U svakom slučaju, ako ne uplati zaplijeniće se imovina koja je mnogo više vrijedna i ona će se kasnije prodajom refundirati u budžet”, istakao je Begović.

Tužilaštvo je u vrijeme zaključenja sporazuma o priznanju krivice stavilo hipoteku na nekretnine koje su mnogo veće vrijednosti od iznosa koji je predviđen sporazumom.

“Tu imovinu su vještačili stručnjaci građevinske struke koje je odredilo Tužilaštvo tako da se ne može raditi o nekom subjektivnom nalazu u smislu da je imovina manje vrijedna od milion eura i ako se zaista ne plati taj novčani iznos, onda će se ta imovina plijeniti, pa se može prodavat”, naglasio je Begović.

Istim sporazumom kojim je trebalo da uplati novac, Marović je pristao da odleži tri godine i devet mjeseci zatvora.

Za Marovićem je sredinom maja raspisana crvena Interpolova potjernica kako bi kaznu odslužio u Spužu.

Prema sporazumima koje je potpisao, Marović je učestvovao u malverzacijama prilikom gradnje Donjeg bulevara, puta u selu Krapina, platoa na Jazu, izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i u predmetima „Properti investment“, „Kopirajt“, ,,Prijevor“ i ,,TK Plaza“.

Izvor: Pobjeda

1 komentar

  1. Alo bre bitange iz MUPA i Sudstva. Hapsite bre ovog lopova dokazanom milion puta! Alo bre Policajci primate vase iste plate iz budzeta koji gradjani poune svojim znojavim i krvavim radom! Hocemo PRavdu. Hocemo ovog lopova iza brave, i da mu se sve pare i nekretnine oduzmu i usmjere u Budzet Crne GOre, da se otvori par fabrika, zaposle ljudi, da se otvore domovi zdravlja, vrtici za dijecu. A ne da njegov sin smrka po Trokateru nase krvave i znojave pare! U zatvor sa lopovom! NArod samo hoce pravdu! Da ne bi narod dosao po vas, hapsite bagru!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com