Podgoričaninu 15 godina robije - Volim Podgoricu

Podgoričaninu 15 godina robije

Pod­go­ri­ča­nin Đerđ De­dvu­kaj zbog ubi­stva i ne­do­zvo­lje­nog dr­ža­nja oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja pro­ve­šće 15 go­di­na i 9 mje­se­ci u za­tvo­ru, od­lu­či­lo je vi­je­će Ape­la­ci­o­nog su­da po­tvr­đu­ju­ći pre­su­du su­di­je Vla­di­mi­ra No­vo­vi­ća. Istom pre­su­dom op­tu­že­na Va­len­ti­na Pa­jo­vić oslo­bo­đe­na je op­tu­žbe za te­ško ubi­stvo pu­tem po­ma­ga­nja.
Pro­tiv pr­vo­ste­pe­ne pre­su­de Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci žal­be su bla­go­vre­me­no iz­ja­vi­li vi­ši dr­žav­ni tu­ži­lac i bra­ni­o­ci op­tu­že­nih No­vak Ra­žna­to­vić i Bo­ri­vo­je Đu­ka­no­vić, a od­go­vor na žal­bu u ime op­tu­že­ne Pa­jo­vićeve pod­ni­je­li su advo­ka­ti Mi­lan Ko­va­če­vić i Iva­na Du­ru­to­vić.

– Ape­la­ci­o­ni sud je od­lu­čio da u po­stup­ku do­no­še­nja pr­vo­ste­pe­ne pre­su­de kao ni u sa­moj pre­su­di ni­je­su uči­nje­ne bit­ne po­vre­de od­re­da­ba kri­vič­nog po­stup­ka na ko­je se uka­zu­je žal­bom tu­ži­o­ca i advo­ka­ta od­bra­ne kao ni one na ko­je ovaj sud pa­zi po slu­žbe­noj du­žno­sti – na­vo­di se u rje­še­nju Ape­la­ci­o­nog su­da.

Iz­re­ka pr­vo­ste­pe­ne pre­su­de je u do­volj­noj mje­ri ja­sna i ra­zu­mlji­va i sa­dr­ži sve one či­nje­ni­ce i okol­no­sti ko­je pred­sta­vlja­ju ele­men­te bi­ća kri­vič­nih dje­la za ko­je je op­tu­že­ni De­dvu­kaj ogla­šen kri­vim, na­vo­di se iz­me­đu osta­log u rje­še­nju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com