Priština nije ispunila obaveze ka CG - Volim Podgoricu

Priština nije ispunila obaveze ka CG

Priština od proglašenja nezavisnosti Kosova nije ispunila u potpunosti nijednu preuzetu obavezu ili obećanje prema Crnoj Gori i kosovskim Crnogorcima, kazao je predsjednik Udruženja Crnogoraca na Kosovu Slobodan Vujičić.

(foto: Udruženje Crnogoraca Kosova)(foto: Udruženje Crnogoraca Kosova)

“Navedeno se odnosi na ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji granice u Skupštini Kosova, od koje nam bitno ovisi budućnost i dinamika kojom ćemo se kretati ka evroatlanskim integracijama. Zatim, desetogodišnja deklarativna uvjeravanja da će Crnogorci uskoro postatati ustavna kategorija iako naše ustavno priznanje realno nije ni na vidiku. I na kraju, čak i ono što je lako ostvarljivo, a to je početak pune implementacije Strategije o integraciji i afrimaciji crnogorske zajednice te otvaranje Razvojnog centra, već više od dvije godine nema političke volje ni zrelosti da se započne”, kazao je on.

Vujičić je apelovao na novoformiranu Vladu Kosova i sve relevantne političke subjekte da prevaziđu unutrašnje sukobe i u najskorije vrijeme ispuni preuzete obaveze, ne samo prema Crnoj Gori i Crnogorcima, već i prema međunarodnoj zajednici.

 (Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com