OVO ĆE VAM NATJERATI SUZE NA OČI: Otvoreno pismo Francuza CRNOGORSKOM treneru - Volim Podgoricu

OVO ĆE VAM NATJERATI SUZE NA OČI: Otvoreno pismo Francuza CRNOGORSKOM treneru

Reprezentativac Francuske i bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman emotivnim otvorenim pismom se obratio svom bivšem treneru Dušku Vujoševiću, kome je nedavno, usled problema s gangrenom, amputiran prst.

Vesterman podsjeća da je baš u Partizanu zahvaljujući Vujoševiću od golobradog dječaka izrastao u čovjeka.

– Bio sam tek dječak kada sam došao u Partizan sa mnogo snova. Tamo sam postao čovjek. Zahvaljujući Tebi. I biću ti vječno zahvalan. Godine provedene s tobom će mi zauvijek ostati u sjećanju. U Srbiji mi je bilo prelijepo. Toliko lijepo da sam svojoj prvoj kćerkici dao sam ime Mila. Nadam se da ću joj biti isti onakav otac kakav si ti bio prema meni. Kada dođe vreme, kada poraste, pričaću joj o tebi. Počeću priču tako što ću joj ispričati koliko sam mnogo želio da radim sa tobom. Pričaću joj o teškim trenucima, ali i trenucima slavlja – navodi Vesterman.

Francuski reprezentativac je zavolio Vujoševićev rad 2010. godine tokom Fajnal-fora u Parizu.

– Od onog Fajnal-fora Evrolige u Parizu 2010. godine, ti si uvijek za mene, uz Željka Obradovića i Etorea Mesinu, bio esencija onoga što trener treba da bude. Tamo si svoj tim vodio maestralno. Zato se i nisam iznenadio kada sam došao u Partizan i vidio kako radiš. Prvih nekoliko nedjelja, nisi mi govorio ništa nešto posebno. Ali, tvoje gestikulacije, tvoj glas koji se širio salom, tvoj pogled… Sve je to odavalo izgled čovjeka sa harizmom.

Vesterman se podsjetio jedne utakmice sa Crvenom zvezdom i reakcije Vujoševića.

– Nisi volio da držiš duge govore. Kada smo izgubili od Crvene zvezde 15 razlike, držao si nas u svlačionici pola sata da bi prije nego što si zalupio vratima, podviknuo: „Trening u 6 ujutro sjutra!“. Bila je već prošla ponoć, ali mi smo svi ustali u 5.00 narednog dana i bili na treningu u 6.00. Imali smo težak trening, četiri sata bez lopte! Ali, bio si, kao i uvijek, u pravu. Gubili smo 15 poena u trećoj četvrtini. Ti si ušao u teren, gurkao sudiju i pričao mu. Dobio si isključujuću. Od tog trenutka, navijači su „poludjeli“, „podivljali”. Ovde se ne diraju ikone, a ti to jesi. Sve si to sračunato uradio i mi smo pobijedili tu utakmicu. I mnoge druge. Dule je uvijek dva koraka ispred.

 

Francuz je o Vujoševićevoj borbi sa dijabetesom napisao sledeće:

– Kada sam pročitao tvoju izjavu da ti je košarka najbolji lijek, uopšte nisam bio iznenađen. Svako ko te poznaje zna da je to tako. I ne vidim da radiš bilo šta osim košarke. Ovaj sport je tvoj razlog za život. Govorio si nam da je tim kao podmornica, ako jedan napravi grešku, svi umiru. Te tvoje rečenice, tvoji citati su nas fascinirali. Tvoje obrazovanje. Sjećam se kad si me pozvao u svoj stan i kada sam vidio tvoju kolekciju slika, jednu od najvećih u bivšoj Jugoslaviji. I o svakoj si mi pričao.

Kurir sport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com