Kvalitet života podsticaj za investitore - Volim Podgoricu

Kvalitet života podsticaj za investitore

Tema vezana za privlačenje domaćih i stranih investitora kroz stvaranje poslovnog ambijenta koji je neophodno kreirati na način da bude što privlačniji za investitore je tema na koju smo navikli. I treba je potencirati, smatraju u Montenegro biznis alijansi.

Njihov stav prenosimo u cjelosti:

“U okviru toga, mnogo rjeđe se ukazuje i na još jedan uslov veoma bitan za privlačenje investitora, o kome je bilo više riječi na nedavno održanom Forumu gradonačelnika 16+1 u Podgorici.

Naime, važan uslov za privlačenje invesitora je, bez sumnje, i kvalitet života u nekom gradu. Izgled grada, broj i raspored zelenih površina, organizacija gradskog saobraćaja i, s tim u vezi, visina cijene karata u gradskom prevozu, broj i razmještaj pješačkih zona s ciljem da to postanu i sami  centri gradova, mreža biciklističkih staza i dr.

Dakle, ovaj ugao gledanja, odnosno njegov uticaj na stvaranje što podsticajnijeg poslovnog ambijenta na nivou gradova, ne pominje se tako često. Naravno, neophodno je govoriti o važnosti investicija, zakonskoj regulativi koja podstiče biznis, drugim administrativnim i praktičnim rješenjima za njegov razvoj i slično, ali isto tako i o ovom, manje pominjanom načinu privlačenja investitora, veoma značajnom za razvoj lokalnih zajednica. Jer, realno je da kvalitet života u jednom gradu utiče na odluku nekog investitora da u njemu ulaže. Privlačnost nekog grada zbog atmosfere i uslova za život koje nudi je ono na što investitori sigurno nijesu imuni. Stvarati ekološki ambijent ili, na drugi način rečeno, unositi što više “prirode” u njemu, je sve važniji uslov za povećanje interesovanja investitora. Grad koji u tom smislu ima prednost, biće interesantniji i za investitore.

S obzirom da Crna Gora ima atribut ekološke države, aktivnosti na povećanju kvaliteta života u svakom njenom gradu, je jedan od važnijih uslova za razvoj biznisa. Zato bi ovaj važan uslov za privlačenje investitora trebalo  što više promovisati, na svim nivoima. Kako je i na pomenutom Forumu istaknuto, Glavni grad svojim aktivnostima pokazuje da razumije važnost ovog uslova za njegov brži razvoj i napredak”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com