Osnovana Stambena zadruga „Odbrana”- stanovi za pripadnike VCG i MO - Volim Podgoricu

Osnovana Stambena zadruga „Odbrana”- stanovi za pripadnike VCG i MO

Ministar odbrane, Predrag Bošković i predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore, potpukovnik u penziji, Mladen Burić, potpisali su danas Ugovor o osnivanju Stambene zadruge „Odbrana“ čiji je cilj rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

“Ministarstvo osnivanjem Zadruge pokazuje svoju spremnost za socijalni dijalog, i to sa onima kojima interes nije medijska promocija, već konkretno djelovanje u rješavanju suštinskih potreba pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane”, kazao je Bošković.

Dodao je da se dogovor o osnivanju Zadruge gradio dugo i temeljno, što, kako ocjenjuje,  govori o istinskoj brizi za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih i poboljšanje njihovog ukupnog standarda.

On je naglasio da Vojska Crne Gore predstavlja Crnu Goru na najbolji mogući način, u  misijama i u  najtežim situacijama, kao što su elementarne nepogode koje su pogađale našu zemlju.

“Siguran sam da ova država zna kako da se na najbolji način oduži svakom pripadniku Vojske Crne Gore. A gdje to može biti, nego u rješavanju jednog od osnovnih prava – prava na stan”, zaključio je ministar Bošković.

Zahvaljujući se na razumijevanju za probleme koje imaju, potpukovnik Burić je izrazio zadovoljstvo zbog formiranja Zadruge. On je kazao da će Sindikat Vojske Crne Gore dati svoj puni doprinos u realizaciji ovog projekta, kako Ugovor ne bi ostao mrtvo slovo na papiru.

Ministar je najavio, u saradnji sa Ministarstvom finansija, izgradnju stanova za pripadnike Vojske i Ministarstva u Danilovgradu i Podgorici (Zagorič), a u saradnji sa Opštinom Tivat, na Lekovića barakama.

Finansiranje tekućeg poslovanja Stambene zadruge „Odbrana“ obezbijediće se iz sredstava članarina zadrugara. Pojedinačni osnivački ulog fizičkih lica iznosi 10 eura, koji mora biti uplaćen u roku od 30 dana od dana osnivanja SZ  “Odbrana”.

Ministarstvo odbrane će sredstva za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Ministartsvu i Vojsci obezbjeđivati u okviru godišnjih budžeta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com