AKO SUD PRIHVATI NAGODBU: Podgoričani će robijati po osam mjeseci - Volim Podgoricu

AKO SUD PRIHVATI NAGODBU: Podgoričani će robijati po osam mjeseci

Podgoričani Marinko Banović (41) i Đuro Vujović (34) odležaće po osam mjeseci zatvora zbog oružja, ako sud prihvati njihovu nagodbu sa tužilaštvom.

To je Vijestima potvrdio branilac Banovića,advokat Zoran Piperović.

Njima se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i ekslozivnih materija za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Banović se jutros nagodio sa tužiteljkom Jelenom Protić i priznao da je svojim džipom prevozio snajperske puške, koje pripadaju njegovom prijatelju Đuru Vujoviću (34).

I Vujović je priznao krivicu.

Banović, brat vd komandanta SAJ-a Mirka Banovića, je uhapšen 22. avgusta nakon što je policija u njegovom “land roveru” pronašla dvije snajperske puške i municiju.

Vujović  se policiji predao dva dana kasnije, nakon što su inspektori pretresli kuću njegovog oca  Dragana (63) i u njoj pronašli tri pištolja i gotovo 500 komada municije različitog kalibra.

Nakon hapšenja Banovića i Vujovića policija je saopštila da će u danilovgradskom Forenzičkom centru vještačiti oduzeto vozilo, oružje i municiju…

“Radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namijenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela”, navodi se u policijskom saopštenju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com