Nastavak projekta edukacije o bezbjednosti u saobraćaju u školama širom Crne Gore - Volim Podgoricu

 Nastavak projekta edukacije o bezbjednosti u saobraćaju u školama širom Crne Gore

 

Projekat o bezbjednosti u saobraćaju „Neko misli na vas“ koju sprovodi NVO“Pčelica“zajedno sa kompanijomJugopetrol,nastavlja sa realizacijom edukativnih radionica o pravilima ponašanja u saobraćaju širom Crne Gore.

Prva radionica u okviru druge faze ove kampanije koja će trajati do kraja godine, održana je juče u OŠ“ Dušan Korać“ u Bojelom Polju.

U sklopu ovog projekta, u maju i junu mjesecusu već realizovana brojna predavanja i radionice u Podgorici, Baru, Tivtu i Nikšiću za osnovce, ali i za njihove roditelje. U predstojećoj fazi projekta biće obuhvaćene i ostale opštine pa će, osim škola u Podgorici, Tuzima i Danilovgradu, mališani iz Bijelog Polja, Kolašina i Međurječjaimati prilike da uče o saobraćajnoj kulturi. U fokusu kampanje  su djeca predškolskog uzrasta, ali i osnovci i srednjoškolci koji će učiti o saobraćajnoj signalizaciji i opasnostima na putu.

“Veoma smo zadovoljni rezultatima prve faze koji su pokazali da su djeca mladjeg uzrasta prijemčiva za ovu vrstu edukacije jer su stečena znanja primjenjivali tokom vožnje sa roditeljima ovog ljeta,koji su nas kontaktirali i informisali da su radionice pozitivno uticale na njihovu djecu koja su bila pravi mali savjesni putnici i pješaci. Nadamo se da ćemo u drugoj fazi uspjeti da dopremo i do starijih osnovaca, srednjoškolaca i šire javnosti , kako bi se saobraćajna kultura podigla na zavidni nivo i samim tim smanjio broj saobraćajnih nezgoda u kojima su, nažalost,  i djeca učesnici”, istakli su iz udruženja NVO DEK Pčelica.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom kompanije Jugopetrol AD,  uz podšku Ministarstva prosvjete i Ministarstav unutrašnjih poslova, u nadi da će doprinijeti većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com