PODGORICA: Dakićevci zahtijevaju da budu prvi isplaćeni - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dakićevci zahtijevaju da budu prvi isplaćeni

Zahtjevi za ponovnim razmatranjem pojedinih prijava potraživanja razlog sujoš jednog odlaganja ispitnog ročišta „Radoja Dakića“.

Stečajni upravnik Mladen Marković je pozvao zastupnike radnika, Glavnog grada i drugih povjerilaca da do srijede, 3. oktobra, dođu u prostorije fabrike radi preispitivanja spornih prijava.

Uz inicijativu za pokretanje ocjene ustavnosti člana 55 Zakona o stečaju, koju je nedavno uputio Ustavnom sudu, predstavnik bivših radnika Milan Vukčević je stečajnom sudiji i upravniku uputio i zahtjev da se 77 plata, koje radnici potražuju, izdvoji iz stečajne mase.

“Prema konvenciji Međunarodne organizacije rada zarade imaju prioritet i potraživanja radnika je potrebno izdvojiti iz stečajne mase prije nego ostali povjerioci uopšte i postave zahtjeve”, kazao je Vukčević i naveo da je problem što su potraživanja za poreze stavljena u prvi i drugi isplatni red, a potraživanja radnika u prvi i treći.

“To znači da će radnici kojima se duguje samo 24 plate uspjeti da se naplate odmah, dok će on kojima nije isplaćeno 77 plata, za preostalih 53 doći na red tek u trećem isplatnom redu. To je neustavno i nije u skladu sa međunarodnom regulativom”, smatra Vukčević.

Sud će o zahtjevu da isplata radnika bude prioritet odlučiti nakon što ga Vukčević dostavi u pisanoj formi.

Iduće ročište zakazano je za 16. oktobar. Stečajni postupak nad „Radojem Dakićem“ je otvoren 19. decembra prošle godine.

Pobjeda

2 komentara

  1. Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com