Poslanica DPS-a kupovala parfeme o trošku države - Volim Podgoricu

Poslanica DPS-a kupovala parfeme o trošku države

Po­sla­nik De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) u Skup­šti­ni Cr­ne Go­re Ana Ni­ko­lić pro­šle go­di­ne je ku­pi­la dva sku­pa par­fe­ma vri­jed­na oko 200 eura sa plat­nom kar­ti­com Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje. Ni­ko­li­će­va je par­fe­me ku­pi­la dok je bi­la na funk­ci­ji za­mje­ni­ce gra­do­na­čel­ni­ka Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje.
U te­le­fon­skom raz­go­vo­ru sa no­vi­na­rom Mre­že za is­tra­ži­va­nje or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je – Lu­pa, Ni­ko­li­će­va je po­tvr­di­la da je ku­po­va­la par­fe­me, kao i da se ra­di o ku­po­vi­ni ko­ja je knji­že­na kao re­pre­zen­ta­ci­ja i da par­fe­mi ni­je­su bi­li za sop­stve­ne po­tre­be.

– To je si­gur­no bi­la re­pre­zen­ta­ci­ja i ta­ko je knji­že­no – za ne­ke go­ste, stran­ce, stra­ne am­ba­sa­de ka­da do­la­ze u po­sje­tu. Ja ću vam tač­no re­ći, sa­mo mi vi po­ša­lji­te po­dat­ke iz ana­li­tič­ke kar­ti­ce. To je naš ob­lik re­pre­zen­ta­ci­je. Mi smo to prak­ti­ko­va­li po­ne­kad. Uzi­ma­ne su po­red par­fe­ma i ma­ra­me, kra­va­te… Pri­li­kom tih po­sje­ta do­la­ze i da­me ta­ko da su se uzi­ma­li pri­god­ni po­klo­ni po­put par­fe­ma – ka­za­la je Ni­ko­li­će­va.

No­vi­nar „Lu­pe“ je po­ku­šao da do­bi­je po­da­tak ko je pro­šle go­di­ne kao po­klon do­bio sku­pe par­fe­me, ko­ji su ku­plje­ni u apo­te­ci „Me­ga“ na Ce­ti­nju, me­đu­tim, to ni­je bi­lo mo­gu­će.
Na za­htjev za slo­bo­dan pri­stup in­for­ma­ci­ja­ma upu­ćen Pre­sto­ni­ci Ce­ti­nje do­bi­li smo ne­ga­ti­van od­go­vor.

– Po­stu­pa­ju­ći po za­htje­vu, Slu­žba gra­do­na­čel­ni­ka (Alek­san­dra Bog­da­no­vi­ća) je utvr­di­la da ni­je u po­sje­du in­for­ma­ci­je ko­ja je pred­met in­te­re­so­va­nja pod­no­si­o­ca za­htje­va. Uru­či­va­nje po­klo­na go­sti­ma Pre­sto­ni­ce, od­no­sno li­ci­ma ko­ja ima­ju po­se­ban zna­čaj za rad i po­slo­va­nje Pre­sto­ni­ce, re­gu­li­sa­no je Pra­vil­ni­kom o ko­ri­šće­nju sred­sta­va za re­pre­zen­ta­ci­ju u Pre­sto­ni­ci Ce­ti­nje (01-031/15-1445/2 od 7. de­cem­bra 2015. go­di­ne) – pi­še u od­go­vo­ru na za­htjev ko­ji je pro­sli­je­di­la Ran­ka Jo­va­no­vić, iz Slu­žbe gra­do­na­čel­ni­ka Ce­ti­nja.
Do­da­je se da je ri­ječ o pri­god­nim i pro­to­ko­lo­ra­nim po­klo­ni­ma, od­no­sno po­klo­ni­ma ko­ji se uru­ču­ju po­vo­dom ju­bi­le­ja.

– I va­žnih po­slov­nih do­ga­đa­ja, zna­čaj­nih da­tu­ma za Pre­sto­ni­cu, kao i o no­vo­go­di­šnjim po­klo­ni­ma ko­ji se uru­ču­ju do­ma­ćim i stra­nim zvan­čni­ci­ma, oso­ba­ma iz kul­tur­nog, na­uč­nog, po­li­tič­kog i po­slov­nog mi­ljea iz ze­mlje i ino­stran­stva, ko­ji su u zva­nič­noj, po­slov­noj ili pro­to­ko­lar­noj po­sje­ti Pre­sto­ni­ci – pi­še u od­go­vo­ru.
Do­da­je se da u za­vi­sno­sti od pri­li­ke za­vi­se i po­klo­ni ko­ji se uru­ču­ju.

– Po­klo­ni ko­ji se uru­ču­ju pri­ma­o­cu su: Grb Iva­na Cr­no­je­vi­ća, kao zva­ni­čan po­klon gra­do­na­čel­ni­ka Pre­sto­ni­ce (ver­zi­ja na cr­no­gor­skom i en­gle­skom je­zi­ku) – ra­zna iz­da­nja „Gor­skog vi­jen­ca”, na cr­no­gor­skom i en­gle­skom je­zi­ku, dvo­je­zič­no – pla­ke­ta Nje­goš – li­to­gra­fi­je u dr­ve­nom i ko­žnom pa­ko­va­nju – raz­ne pu­bli­ka­ci­je cr­no­gor­skih auto­ra – mi­ni­ja­tur­ne bi­ste lič­no­sti iz cr­no­gor­ske isto­ri­je – pri­god­ni po­klo­ni sa mo­ti­vi­ma iz cr­no­gor­ske isto­ri­je i kul­tu­re – bro­šu­re – cr­no­gor­ska vi­na – ase­so­a­ri za že­ne i mu­škar­ce (ma­ra­me, kra­va­te, ru­ka­vi­ce, par­fe­mi, na­liv-pe­ra/he­mij­ske olov­ke, ro­kov­ni­ci i slič­no) – pi­še u od­go­vo­ru Pre­sto­ni­ce.
Do­da­li su da shod­no Pra­vil­ni­ku o ko­ri­šće­nju sred­sta­va za re­pre­zen­ta­ci­ju u Pre­sto­ni­ci Ce­ti­nje, ni­je pred­vi­đe­no vo­đe­nje evi­den­ci­je o po­klo­ni­ma, ko­je se uru­ču­ju po bi­lo kom osno­vu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com