TRAMP PONOVO PRIJETI SJEVERNOJ KOREJI: Svijet u panici, evo šta je sad poručio - Volim Podgoricu

TRAMP PONOVO PRIJETI SJEVERNOJ KOREJI: Svijet u panici, evo šta je sad poručio

Predsjednik SAD Donald Tramp je danas rekao da su Sjedinjene Države spremne za “razoran napad” ukoliko odluče da preduzmu vojnu opciju zbog prijetnji Sjeverne Koreje.

Tramp je danas rekao da su SAD “potpuno spremne” za vojnu opciju, ali da ona nije poželjna. Dodao je: “Ako moramo da to preduzmemo – preduzećemo”.

Tramp je to rekao na konferenciji za novinare u Bijeloj kući povodom izjave sjevernokorejskog ministra inostranih poslova u ponedjeljak da su nedavne prijeteće izjave Trampa predstavljale proglašenje rata, te da bi zato Sjeverna Koreja imala pravo da puca u američke vojne avione.

Tramp je rekao da se lider Sjeverne Koreje ponaša “vrlo loše”.

Tramp je optužio prethodne predsjednike SAD zbog neuspjeha u sukobu sa Sjevernom Korejom i dodao: “Ja ću popraviti taj nered”.

Tramp je rekao i da je vrijeme da sve zemlje “udruže snage kako bi se izolovala sjevernokorejska opasnost” i da sve zemlje moraju sada djelovati za denuklearizaciju Sjeverne Koreje.

Trump je danas ponovio prošlonedjeljnu pohvalu zbog kineskih izvještaja o prekidu bankarskih odnosa sa Sjevernom Korejom, ali nema zvanične potvrde Kine o takvom koraku.

Vlada SAD je danas uvela nove sankcije protiv sjevernokorejskih banaka.

Beta

2 komentara

  1. Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a big portion of people will miss your fantastic writing due to this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com