Uskoro počinje rekonstrukcija i opremanje sale “Dodest” - Volim Podgoricu

Uskoro počinje rekonstrukcija i opremanje sale “Dodest”

Nakon sprovedene procedure javnih nabavki, Glavni grad je sa firmom „Grand Design“ d.o.o. zaključio Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i Ugovor za nabavku i montažu opreme za salu Dodest. Izvođenje radova će biti u vrijednosti od 26.469,00 eura, dok će nabavka i montaža opreme koštati 31.975,00 eura.

U ovoj sali KIC-a “Budo Tomović” planirani su, između ostalih i radovi na skidanju i demontaži postojećih itisona na podu i zidovima, obrada stepenica sale, lijepljenje novog – igličastog poda, hoblovanje, farbanje i lakiranje drvene scene, gletovanje i krečenje plafona i zidova u sali i iza nje.

Izabrana firma imaće, takođe, i obavezu otklanjanja eventualnih kvarova u roku od 24 sata, kao i obavljanje redovnog servisa u 12 ili 24 mjeseca.

Nabavka  opreme sa montažom podrazumijeva stereo pojačalo klase D, dva aktivna dvosistemska monitora zvučnika, dva mikrofona – dinamički, vokalni, dva bežična mikrofonska seta sa mikrofonom, gigitalnu dimersku jedinicu, profesionalno motorizovano bijelo “ICE” platno, prednju projekcija, brendirani multikor audio kabal, audio prespojna priključna table i 100 stolica.

Što se tiče radova na rekonstrukciji, ugovorom je su predviđeni elektro radovi koji se odnose na demonatažu reflektora, sijalica, napojnih kablova, priključnica… kao I na nabavku i ugradnju novih LED reflektora, LED sijalica, napojnih kablova, priključnica… Takođe su ugovoreni I građevinski radovi I to skidanje i demontaža postojećeg itisona na podu i zidovima sale, obrada podesta i stepenica sale, lijepljenje novog holkera i novog igličastog poda na podu i na zidovima, hoblovanje, farbanje i lakiranje drvene scene u Sali, gletovanje i krečenje plafona i zidova u sali i iza sale, postavljanje laminata prve klase projekcionu kabinu, i gletovanje i krečenje zidova i plafona u projekcionoj kabini.

Rok za izvođenje radova i opremanje sale Dodest je 30 kalendarskih dana.

Takođe podsjećamo da je i Agencija za stanovanje Glavnog grada nedavno izvela zanatske radove u KIC-u „Budo Tomović“  a koji se odnose na molerske, farbarske, elektro i vodoinstalaterske radove. Nedavno su završeni i molerski radovi u unutrašnjosti KIC-a i farbarski radovi na sceni čija je ukupna vrijednost iznosila 2.667,50 eura. Takođe realizovani su radovi na sceni na krovu KIC-a čija je vrijednost iznosila 2.832,20 eura. Agencija za stanovanje je takođe u KIC-u realizovala farbarske, elektro i vodoinstalaterske radove čija je vrijednost 2.300,87 eura i hidroizolaterskih radova čija je vrijednost 4.462,38 eura, i koji su u toku.

Kada je riječ o investicijama i sanacijama u ”Budo Tomović” samo tokom prethodne godine realizovana  je kapitalna investicija na tehničkoj infrastrukturi u iznosu od 90 hiljada eura, a u okviru koje je izvršena rekonstrukcija sistema scenske mehanike na velikoj sceni i radovi na zamjeni kompletnog sistema grijanja i hlađenja u Velikoj sali. Radovi su obuhvatali montiranje 16 novih cugova, poštujući najsavremenije standarde scenske tehnike. Dio sistema je automatizovan, što je novina. Rekonstrukcijom sistema scenske mehanike umnogome su unaprijeđeni tehnički uslovi za izvođenje programa. Radovi na kompletnoj sanaciji sistema scenske mehanike nastavljeni su, u manjem obimu, i u 2017. godini i za tu namjenu u iz budžeta KIC-a izdvojeno je 9.000 eura. Takođe, ove i prethodne godine nabavljena je zvučna i svjetlosna oprema, i time poboljšan sistem rasvjete i tona.

volimpodgoricu.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com