PODGORIČANI Marinko Banović (41) i Đuro Vujović (34) će ROBIJATI osam mjeseci - Volim Podgoricu

PODGORIČANI Marinko Banović (41) i Đuro Vujović (34) će ROBIJATI osam mjeseci

Marinko Banović (41) i Đuro Vujović (34) iz Podgorice, kod kojih je policija prije mjesec pronašla dvije snajperske puške sa optičkim nišanima i municijom, potpisali su sporazum o priznanju krivice, kojim su se obavezali da provedu po osam mjeseci u zatvoru.

Banović i Vujović saslušani su juče u Osnovnom tužilaštvu, a o visini kazne za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija odluku daće sud.

Na prethodnom saslušanju prije mjesec, Banović je kazao da se kaje jer je nelegalno prevozio oružje. Ispričao je da nije znao da su u pitanju snajperske puške, već je mislio da su u gepeku lovački karabini. Banović i Đuro Vujović (34) iz Podgorice, koji je bio s njim u vozilu kada ih je policija pretresla, kontrolisani su u Ulici II crnogorskog bataljona, u Zagoriču, dok su bili u vozilu „land rover“ podgoričkih tablica.

Za volanom je bio Banović, a na mjestu suvozača Vujović, koji je iskočio iz vozila i pobjegao. Nakon dan Vujović se predao istražiteljima. Tada je u kući njegovog oca Dragana Vujovića (63), pronađeno oružje, među kojim su tri pištolja, 484 komada municije različitog kalibra, noževi i bajoneti, za koje je tvrdio da su njegovi.

On se za isto krivično djelo za koje Tužilaštvo sumnjiči njegovog sina brani sa slobode. U defenderu „land rover“ za čijim upravljačem je bio Banović pronađena je profesionalna vojna snajperska puška „hekler-koh G3“ i snajperska puška nepoznate marke.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com