TO SU KRALJICE: Podgoričanke našle novčanik sa 150 eura, šta mislite da su uradile?! - Volim Podgoricu

TO SU KRALJICE: Podgoričanke našle novčanik sa 150 eura, šta mislite da su uradile?!

Dvadesettrogodišnje Podgoričanke Draga Kolorogić i Darinka Jovanović su upisane na listu poštenih ljudi sa kojim naša država i naš grad treba da se ponosi onog trenutka kad su izgubljeni novčanik pun novca, bankovnih kartica i ličnih dokumenata našle na ulici i vratile vlasnici.

Darinka i Dragana

Kako piše portal CdM, Dragana i Darinka se nisu dvoumile, kada su prije nekoliko dana pronašle novčanik.

“Prolazile smo ulicom, tačnije Bulevarom Mihaila Lalića i vidjele smo novčanik. Mislile smo prvo da li da nije u pitanju skrivena kamera i nije nam bilo svejedno. Nekako smo se ohrabrile i poslale fotografiju novčanika na FB stranici Podgorički vremeplov pošto tamo često objavljuju fotografije izgubljenih stvari”, započinju priču ove dvije mlade Podgoričanke.

Pošto nije bilo povratne informacije, odlučile su da je najsigurnije da ponesu novčanik u policiju sa tvrdnjom da će službenici stupiti u kontakt sa vlasnikom.

Izgubljeni novčanik

Sa druge strane, vlasnica koja želi da ostane anonimna, preživljavala je pravu dramu. U novčaniku su bila kompletna lična dokumenta i dio plate koja je upravo stigla taj dan kad je novčanik izgubljen. Pomirila se sa sudbinom da je ostala bez dokumenata i bankovne kartice gdje je čuvala preostali dio novca, a u novčaniku je bilo oko 150 eura.

Međutim, obradovao je poziv “na ranu zoru” od ljubaznih službenika policije koji su joj poručili da dođe na prijavnici Uprave policije.

“Mi nijesmo ni gledale da li ima novca, vidjele smo samo dokumenta. Kasnije kad smo ponijele novčanik u policiju, policajac nam je rekao da ima i nešto para. Bilo nam je žao i jako stalo da vratimo izgubljenu stvar. Polazimo od nas kako bi nama bilo da izgubimo ili da nam nešto nestane, još ako uzmemo u obzir da je danas svaki euro bitan”, ističu Dragana i Darinka.

Nakon što su ostavile podatke u policiji, novčanik je vraćen u ruke vlasnice koja je bila zapanjena. U njemu ništa nije nedostajalo i sve je bilo na svom mjestu.

“Vratile su mi vjeru u dobre ljude. Osim toga, mislim da je ovo početak jednog divnog drugarstva jer je blagoslov imati ovakve ljude pored sebe”, poručuje vlasnica.

A za sve one koji ne vjeruju u čuda, nakon ove priče vjerujte da postoje. Osim toga, ovo je još jedan dokaz diskretnih heroja kojima smo okruženi svaki dan. Bitno je samo da imate sreće da ih pronađete i upoznate.

Izvor: CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com