Vojska CG zbog NATO ponovo formira ČETU SPECIJALNIH SNAGA - Volim Podgoricu

Vojska CG zbog NATO ponovo formira ČETU SPECIJALNIH SNAGA

Vlada Crne Gore usvojila je danas odluku o organizacionoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore, kojom je predviđeno ponovno formiranje Čete specijalnih snaga koja je ranije bila podijeljena u dvije jedinice.

Ovom odlukom struktura vojske se usklađuje sa misijama i zadacima u okviru NATO saveza.

Odlukom je, kako je saopšteno nakon sjednice, utvrđena veličina Vojske Crne Gore od 1.950 formacijskih mjesta, kao i da Vojsku čini: Generalštab, Pješadijski bataljon, Vazduhoplovstvo, Mornarica, Logistički bataljon, Centar za obuku, Počasna garda, Četa specijalnih snaga, Četa vojne policije i Četa veze.

“Ovako definisana organizacijsko-formacijska struktura i veličina Vojske primjerena je potrebama i njenim zadacima iz člana 129 Ustava Crne Gore, finansijski održiva, odnosno usklađena sa mogućnostima Crne Gore za njeno finansiranje. Time se obezbjeđuje nastavak započetih aktivnosti u procesu dalje integracije u NATO, kao i dalje unaprjeđenje sposobnosti, sa ciljem održavanja interoperabilnosti sa saveznicima i partnerima. Takođe, utvrđena struktura obezbjeđuje nastavak racionalizacije, povećanje efikasnosti i podmlađivanje kadra”, saopšteno je iz Vlade.

Državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović saopštio je da je Vlada donijela Odluku o organizacijsko-formacijskoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore.

“Ovakva organizaciono – formacijska struktura i veličina Vojske Crne Gore obezbjeđuje nastavak započetih aktivnosti u procesu dalje integracije u NATO, kao i dalje unapređenje sposobnosti sa ciljem održavanja interoperabilnosti sa saveznicima i partnerima. Takođe, ova organizaciono – formacijska struktura omogućava nastavak racionalizacije, povećanja efikasnosti i podmlađivanja kadrova”, kazao je Filipović.

Izvor: rtcg.me

3 komentara

  1. I’m curious to find out what blog platform you have been working with? I’m having some small security problems with my latest website and I would like to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com