KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV SLUŽBENIKA POLICIJE: Zloupotrijebio službeni položaj? - Volim Podgoricu

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV SLUŽBENIKA POLICIJE: Zloupotrijebio službeni položaj?

Slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Her­ceg No­vi pod­ni­je­li su nad­le­žnom tu­ži­o­cu kr­vič­nu pri­ja­vu u re­dov­nom po­stup­ku pro­tiv ko­le­ge, slu­žbe­ni­ka Sek­to­ra gra­nič­ne po­li­ci­je S.P. (40), iz Her­ceg No­vog, zbog osno­va­ne sum­nje da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja.

S.P. je, pre­ma sum­nja­ma po­li­ci­je, 20. sep­tem­bra, oko 18 ča­so­va, oba­vlja­ju­ći po­slo­ve gra­nič­ne kon­tro­le, za­u­sta­vio tak­si vo­zi­lo mar­ke „ško­da“ her­ceg­nov­skih re­gi­star­skih ozna­ka, u ko­jem se na­la­zi­la E.D. iz Ru­si­je sa svo­jom unu­kom i N.M. iz Ukra­ji­ne. Po­li­ca­jac je tra­žio na uvid obra­zac pri­ja­ve bo­ra­vi­šta, tvr­de­ći da pri­ja­va ni­je u re­du i da E.D. mo­ra da pla­ti ka­znu. S.P. ih je na­kon to­ga pu­stio da pre­đu gra­nič­ni pre­laz, uz do­go­vor da ka­znu pla­te u po­vrat­ku iz Tre­bi­nja. Istog da­na, oko 18 ča­so­va E.D. je pri­li­kom gra­nič­ne kon­tro­le u svoj pa­soš sta­vi­la nov­ča­ni­cu u iz­no­su od 50 eura, ko­ji je pre­da­la po­li­cij­skom slu­žbe­ni­ku S.P. On joj ni­je iz­dao pri­zna­ni­cu kao do­kaz da je pla­ti­la ka­znu. Sva­ka­ko S.P. ni­je ni mo­gao da joj iz­da pri­zna­ni­cu jer E.D. ni­je bi­la u pre­kr­ša­ju, od­no­sno ured­no je pri­ja­vi­la bo­ra­vak na na­šoj te­ri­to­ri­ji.

Od­mah po sa­zna­nju za do­ga­đaj, slu­žbe­ni­ci CB Her­ceg No­vi su pred­u­ze­li mje­re i rad­nje iz svo­je nad­le­žno­sti i o sve­mu oba­vi­je­sti­li dr­žav­nog tu­ži­o­ca u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Her­ceg No­vom. Tu­ži­lac je kva­li­fi­ko­vao kri­vič­no dje­lo i na­lo­žio da se kri­vič­na pri­ja­va pro­tiv S.P. pod­ne­se u re­dov­nom po­stup­ku.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com