Home / ŽIVOT + / Savjeti / Ne jedite ove namirnice ako ste prehlađeni

Ne jedite ove namirnice ako ste prehlađeni

Prehladu liječimo toplim napitcima, ali često neka hrana i piće mogu da umanje šanse za brzim izlječenjem. Ove namirnice treba da izbjegavate, sve dok vas prehlada ne napusti:

1. Kupovni voćni sokovi

Sokove koje kupujete u prodavnici u sebi sadrže velike količine šećera kojima se oslabljuje imunitet.

2. Pržena hrana

Pržena hrana nije zdrava ni kada smo zdravi. Ona je prepuna zasićenih masnih kiselina koje mogu značajno da poremete probavni sistem organizma.

3. Kafa

Kada smo bolesni, trebalo bi da pojačamo unos tečnosti. Kafa, odnosno kofein kao glavni sastojak omiljenog crnog napitka djeluje kao vrlo snažan diuretik, što može da izazove dehidraciju već oslabljenog organizma.

4. Kisele namirnice

Kisele namirnice mogu da iritiraju već oštećenu sluznicu, što može dodatno da pojača simptome bolesti.  Pomorandžu i ostale citruse najbolje je da iscijedite i da pijete u kombinaciji sa toplim napicima.

5. Alkohol

Kao i kafa, alkohol izbacuje svu tečnost iz tijela, pa na taj način može da izazove dehidrataciju. Čaša prirodnog soka ili čaja će vam prijati.

6. Mliječni proizvodi

Iako mliječni proizvodi sadrže proteine i vitamin D koji pomaže u jačanju organizma, isto tako pojačavaju izlučivanje prirodne sluzi u organizmu, što može dodatno da pojača kašalj, prenosi Avaz.

Check Also

Do kraje godine ove horoskopske znakove očekuju najveće promjene

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *