Početna » NOVOSTI » Hronika » Nikšićanin PODMETNUO požar pa pobjegao

Nikšićanin PODMETNUO požar pa pobjegao

Nikšićka policija je došla do saznanja o mogućem izvršiocu

Nikšićka policija rasvijetlila je krivično djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija i identifikovala osumnjičenog za podmetanje požara u avgustu u mjestu Golija, i protiv njega podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Postupajući po prijavi od 28.08.2017. godine, da je u mjestu Golija, selo Stozi došlo do požara, službenici CB Nikšić su preduzeli niz mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Policijski službenici su, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem izvršili uviđaj, gdje je tom prilikom konstatovano da je požar izazvan otvorenim plamenom”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije kažu da su tokom uviđaja utvrdili da je usljed širenja požara došlo do uništenja šume i livade na imanjima pet domaćinstava kao i šume koja je u vlasništu države.

-Požar je oštetio nekoliko hektara zemljišta koje se nalazi u državnoj svojini.U akcije lokalizovanja požara učestvovalo je više vozila i službenika Službe zaštite i spasavanja Opštine Nikšić, kazali su oni.

Nikšićka policija je, kako se dodaje, došla do saznanja o mogućem izvršiocu, nakon čega je uslijedila kriminalitička obrada koja je dovela do osnova sumnje da je predmetno krivčno djelo počinio M.G. (62) iz Nikšića.

-Sumnja se da je M.G. na dan podmetanja požara došao iz Nikšića, zapalio otvorenim plamenom suvu travu i nisko rastinje u mjestu Stozi, izazivajući požar koji se ubrzo i proširio. M.G. se nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu, navodi se u saopštenju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću je naložio da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Check Also

Provalnik podmetnuo požar u vikendici, vatrogasci stigli sa 3 vozila (FOTO)

Pričinjena je manja materijalna šteta na vikendici U požaru na Ponti Seljanova u Tivtu, pričinjena ...

HUMANOST NA DJELU: Mašanovići za dva i po mjeseca dobijaju dom

U crmničkom selu Popratnice, juče je počela gradnja novog doma za sedmočlanu porodicu Milana Mašanovića, kojoj je vatra do temelja uništila staru ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *