Home / NOVOSTI / Hronika / Nikšićanin PODMETNUO požar pa pobjegao

Nikšićanin PODMETNUO požar pa pobjegao

Nikšićka policija je došla do saznanja o mogućem izvršiocu

Nikšićka policija rasvijetlila je krivično djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija i identifikovala osumnjičenog za podmetanje požara u avgustu u mjestu Golija, i protiv njega podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Postupajući po prijavi od 28.08.2017. godine, da je u mjestu Golija, selo Stozi došlo do požara, službenici CB Nikšić su preduzeli niz mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Policijski službenici su, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem izvršili uviđaj, gdje je tom prilikom konstatovano da je požar izazvan otvorenim plamenom”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije kažu da su tokom uviđaja utvrdili da je usljed širenja požara došlo do uništenja šume i livade na imanjima pet domaćinstava kao i šume koja je u vlasništu države.

-Požar je oštetio nekoliko hektara zemljišta koje se nalazi u državnoj svojini.U akcije lokalizovanja požara učestvovalo je više vozila i službenika Službe zaštite i spasavanja Opštine Nikšić, kazali su oni.

Nikšićka policija je, kako se dodaje, došla do saznanja o mogućem izvršiocu, nakon čega je uslijedila kriminalitička obrada koja je dovela do osnova sumnje da je predmetno krivčno djelo počinio M.G. (62) iz Nikšića.

-Sumnja se da je M.G. na dan podmetanja požara došao iz Nikšića, zapalio otvorenim plamenom suvu travu i nisko rastinje u mjestu Stozi, izazivajući požar koji se ubrzo i proširio. M.G. se nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu, navodi se u saopštenju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću je naložio da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Check Also

Podgorica će dobiti prvu solarnu elektranu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *