Podgoričnima pritvor do 30 dana zbog sumnje za pranje novca - Volim Podgoricu

Podgoričnima pritvor do 30 dana zbog sumnje za pranje novca

Podgoričaninu Vlatku Rašoviću, vozaču vlasnika Atlas Grupe, Duška Kneževića, kao i Natku Peličiću, Predragu Pejoviću, Draženu Vujisiću, Goranu Grujoviću i Vladu Stevanoviću određen je pritvor do 30 dana nakon saslušanja zbog sumnje da su učestvovali u pranju novca.

Njih je u Višem sudu saslušao sudija za istage Vladimir Novović.

Inspektori specijalnog policijskog tima uhapsili su ih prije dva dana po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ih tereti da su na sumnjiv način zamijenili desetine hiljada dolara u eure, rekli su sagovornici “Vijesti”.

Tokom saslušanja, Kneževićev vozač negirao je krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

“Da je moj okrivljeni saslušan u svojstvu osumnjičenog da je iznio odbranu i da je negirao izvršenje krivičnog djela,” kazao je Velibor Marković, advokat osumnjičenog Rašovića.

Iste odbrane su iznijeli osumnjičeni Pejović i Stevanović, koji su baš kao i Peličić i Vujisić, zaposleni kao vozači u Atlas grupi.

“Apsolutno ne vjerujem u nikakvu njihovu krivicu, na žalost pritvorski osnovi koji su po našem Zakonu a oni su takvi kakvi su, mogućnost uticaja na svjedoke i eventualne saizvršioce – saizvršioca u ovom trenutku može biti 50 napolju tako da pritvorski osnov u ovom trenutku može da ostane,” kazao je Aleksandar Đurišić, advokat osumnjičenog Pejovića i Stevanovića.

Prema pouzdanim saznanjima, oni su pred specijalnim tužilaštvom tvrdili da nemaju nikakve veze sa ovim djelom, tačnije da nikada nijesu konvertovali dolare. Pejović je tvrdio da u tom periodu nije ni imao devizni račun.

Hapšenjem ove šestočlane kriminalne grupe, kako pouzdano sazane Televizija “Vijesti”, Specijalno tužilaštvo nije stavilo tačku na ovu istragu.

Specijalno Tužilaštvo, saznaje Televizija “Vijesti”, tek treba da označi organizatora ove kriminalne grupe ali i utvrdi ko su ostali članovi. Sagovornik TV “Vijesti” dodaje da je gotovo izvjesno da će se na spisku osumnjičenih naći i vlasnik Atlas Grupe Duško Knežević, koji je prije petnaestak dana dao iskaz pred Specijalnim tužilaštvom.

Izvor blizak Kneževiću, potvrdio je da je tužilaštvu sporno konvertovanje 100.000 dolara u eure, ali da “ne može biti riječi o nezakonitom poslu”.

“Vijesti” saznaju da je Knežević prije petnaestak dana bio u Specijalnom tužilaštvu, kao i da je moguće da će i on biti osumnjičen.

Izvor: TV Vijesti/Vijesti.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com