Usvojen novi pravilnik o slanju na liječenje van CG: Evo šta je novo - Volim Podgoricu

Usvojen novi pravilnik o slanju na liječenje van CG: Evo šta je novo

Novim Pravilnikom Fonda za zdravstveno osiguranje definisan je postupak upućivanja osiguranika van Crne Gore na liječenje, a Fond će snositi troškove slanja genetskih uzoraka i tkiva na analizu u inostranstvo.

Sead Čirgić, direktor Fonda, je rekao da je Upravni odbor Fonda usvojio novi Pravilnik o načinu i postupku upućivanja osiguranika van Crne Gore.

Prema novom Pravilniku, osiguranik pravo na liječenje ostvaruje na osnovu obrasca, u skladu sa međudržavnim ugovorom sa državom sa kojom Crna Gora ima zaključen ugovor o socijalnom osiguranju.

-Novina je da će Fond snositi troškove koje je dosad snosio osiguranik, a odnosili su se na slanje genetskih uzoraka i tkiva na analizu u inostranstvo, naveo je Čirgić.

Pravilnikom je propisana mogućnost dovođenja odgovarajućih medicinskih stručnjaka i timova iz ustanova iz inostranstva, a u cilju obezbjeđivanja komfornijeg liječenja osiguranih lica u ustanovama u Crnoj Gori, što doprinosi smanjenju troškova liječenja, i osiguraniku i njegovoj porodici i Fondu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com