PODGORICA: Učenici PRETUKLI oca i sina u blizini Elektrotehničke škole - Volim Podgoricu

PODGORICA: Učenici PRETUKLI oca i sina u blizini Elektrotehničke škole

Učenik Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić“ V. R. i njegov otac D.R. pretučeni su juče oko 16.30 sati kada su na njih nasrnula dvojica đaka ove škole M. P. (17) i D. P. (17).

Prema saznanjima Pobjede, sve se odvijalo u blizini škole, naočigled nekoliko đaka i prolaznika, kada je V.R. došao za sina, kako bi ga zaštitio od dvojice vršnjaka.

Otac i sin napad su prijavili policiji, gdje su i dali izjave i detaljno opisali kako se sve izdešavalo.

Njima je pomoć ukazana u Urgentnom centru, gdje su ljekari konstatovali da su ocu nanijete povrede glave i kičme.

Prema ljekarskoj dokumentaciji u koju je Pobjeda imala uvid navodi se da D.R. ima otok i hematom na oku.

Dječak je prošao sa lakim tjelesnim povredama.

Kako se navodi u prijavi, dječak se roditeljima žalio da ima problema u školi sa nekolicinom drugova iz razreda koji ga stalno kinje i zlostavljaju, jer neće da im se pridruži u bježanju sa nastave.

Dječakov otac u svom iskazu pred policijom je naveo da su to razlozi zbog kojih je njegov sin psihički i fizički zlostavljan od dvojice vršnjaka.

“Već nekoliko dana mom sinu prijete. Povod za napad je bio to što moj sin nije htio da pobjegne sa časova”, ispričala je dječakova majka S.R.

Ona je navela da je njenom sinu prijećeno i prošle godine, ali da ona, niti ostali članovi familije o tome tada nijesu bili upoznati.

“Tražili su mu novac od užine, tražili da im nosi torbu, a kada bi dobili negativan odgovor, udarali bi ga, vrijeđali i prijetili”, kazala je S.R.

Dječak je sve prijetnje prijavio razrednoj u srijedu, a upravi škole u petak, kada su mu M.P. i D.P. ponovo zaprijetili da će “mu razbiti glavu“, ako ne pobjegne sa časa.

Od uprave škole dječak je u petak dobio odgovor da će u ponedjeljak “sve biti riješeno“.

U ponedjeljak je održan sastanak uprave škole i roditelja, nakon kojeg je dječak otišao na nastavu, gdje su prijetnje nastavljene. O svemu je, kako je navedeno u prijavi, dječak porukom obavijestio sestru koja je sve to ispričala ocu.

Otac dječaka je otišao u školu sa kćerkom po sina. Dvojica nasilnika sačekala su ih da izađu iz kruga škole i na parkingu nasrnula na oca i sina.

O događaju u dvorištvu škole upoznat je direktor Veselin Pićurić.

On je za Pobjedu kazao da škola neće tolerisati nikakav vid nasilja.

“U ovoj školi ne može ostati ni jedan nasilnik. Svi učenici su o tome upoznati”, jasan je Pićurić.

On je podsjetio na pravilnik o disciplinskom kažnjavanju u Elektrotehničkoj školi, koji je izričit da ne može niko nikoga da maltretira. Isto tako, kako je naveo, ukoliko neko krene da fizički zlostavlja nekoga biće isključen iz škole.

“Nema pojedinaca koji mogu izbjeći to pravilo”, zaključio je Pićurić.

Majka dječaka: Strahujem da ga sjutra pošaljem u školu

Dječakova majka S.R. apelovala je ne samo na upravu Elektrotehničke škole, već i na Savjet roditelja da budu aktivni u zaštiti učenika u ovakvim ili sličnim situacijama, djelujući preventivno.

Kako je navela, najteže je roditeljima da prepoznaju vršnjačko nasilje, jer nerijetko djeca kriju ovakve stvari.

“Nama se to dogodilo, a sjutra može bilo kojoj porodici. Vjerujte da strahujem sjutra da pošaljem dijete u školu”, kazala je S.R.

3 komentara

  1. Ove dvije male bitange, treba momentalno da budu iskljuceni iz skole. Pokrenut krivicni postupak za maloljetnicko nasilje, i poslati u dom za nasilnike, maloljetne. Bar do punoljetstva, a svakako par godina u domu bi bilo za njih spasonosno. Naravno da u krivicnom postupku Sudija odredi i novcanu kaznu za momke, koja bi ih ceka dok ostvare radno pravo, pa odbijena od plate. Ili da njihovi roditelji, kao maloljetnim licima snose materijalnu stetu i nadoknade je ostecenom. Bez novcane debele kazne, ovo se nece zavrsavat. Nasilnici ce misliti da su bolje prosli, nanjeli povrede, a izvukli se bez krivicne i novcane odgovornosti! E nece moci to tako gospodo. Nema ni govora, da ce ovo moci da prolazi!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com