INCIDENT ISPRED PODGORIČKE ŠKOLE: “Roditelj došao u školu i sa metalnom šipkom nasrnuo na dvojicu maloljetnih učenika” - Volim Podgoricu

INCIDENT ISPRED PODGORIČKE ŠKOLE: “Roditelj došao u školu i sa metalnom šipkom nasrnuo na dvojicu maloljetnih učenika”

 Direktor Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić“ Veselin Pićurić rekao je za Pobjedu da će uprava preduzeti mjere nakon što Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavi zvaničan izvještaj i rasvijetli činjenice o događaju koji se u ponedjeljak desio blizu škole u kome je D.R (otac učenika V.R) teško povrijeđen nakon sukoba sa dvojicom đaka te škole.

“Ukoliko se dokaže da su učenici M.P. i D.P. napali D.R. i nanijeli mu povrede, po odluci nastavničkog vijeća biće isključeni iz škole. Problem je djelimično u tome što se sukob desio van školskog dvorišta, što znači van naše nadležnosti. Mjera isključenja bila bi poruka i svim drugim đacima spremnim na nasilje da tako ne mogu da se ponašaju i da u tom dijelu postoje jasno postavljene granice. Osim prava, za sve učenike propisane su i obaveze i jasna pravila ponašanja i tome će morati da se nauče”, bio je izričit Pićurić.

Direktor škole objašnjava da je uprava te vaspitno-obrazovne ustanove dobila prve informacije o sukobu među učenicima u petak popodne (29. septembar) kada se koordinatoru za praktičnu nastavu požalio otac dječaka V.R.

“Naknadno sam informisan da se dječak žalio da ga drugovi iz odjeljenja maltretiraju i kinje zato što je odbio da na njihov nagovor pobjegne sa časova”, kazao je Pićurić.

On precizira da su nakon saznanja da sukob postoji, učenici u ponedjeljak dali izjave o tom slučaju, u prisustvu roditelja.

Direktor najavljuje da će nakon sazivanja odjeljenskog vijeća biti izrečene sankcije i učesnicima sukoba prouzrokovanog razmiricima đaka oko bježanja sa časova.

“Niko nema pravo da prisiljava bilo koga na napuštanje nastave i da ucjenjuje. Budući da se radi o učenicima koji do sada nijesu disciplinski kažnjavani, najvjerovatnije će im po tom osnovu biti izrečen ukor”, kazao je direktor Elektrotehničke škole.

Pobjeda je juče objavila da su učenik V.R. i njegov otac D.R. pretučeni blizu škole, naočigled nekoliko đaka i prolaznika. Otac i sin su napad prijavili policiji, a pomoć im je ukazana u Urgentnom centru.

Prema ljekarskoj dokumentaciji u koju je Pobjeda imala uvid, D.R. ima otok i hematom na oku, dok je dječak prošao sa lakšim povredama.

“Moj sin je pokušavao da ih razdvoji“

Povodom jučerašnjeg teksta pod naslovom “Otac dobio batine, htio da zaštiti sina“ redakciji Pobjede obratio se R.P, otac sedamnaestogodišnjeg M.P.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno.

“Upravo je roditelj došao u školu i sa metalnom šipkom nasrnuo na dvojicu maloljetnih učenika D.P. i M.P. Došao je na poziv njegovog sina, jer su ga drugovi iz razreda verbalno ismijavali, zato što su sva djeca napustila jedan čas, a on je ostao. Kada su D.P. i M.P. napustili školsko dvorište, roditelj sa sinom i kćerkom uputio se u istom pravcu, a kada ih je sustigao, počeo je da galami i prijeti (što je prethodno radio i u holu škole), a zatim je izvadio iz ranca svog sina metalnu šipku i nasrnuo na maloljetnu djecu i udario D.P. po glavi, govoreći “sad ćeš vidjeti“. D.P. od udaraca nije pao, već se i dalje branio, dok je M.P. pokušavao da ih razdvoji. Kada su se oslobodili od napadača, uzeli su metalnu šipku sa trave, s namjerom da je ponesu u MUP i prijave napad. Poslije izvjesnog vremena, pojavio se u MUP-u i roditelj D.R. sa sinom. Organima bezbjednosti svi su dali izjave, pa je na njima da utvrde pravo činjenič- no stanje i obavijeste javnost o ovom nemilom slučaju”, piše u reagovanju oca M.P.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com