NIJE VIŠE MINISTAR: Ljumović bez dileme podržao Vojvodićku - Volim Podgoricu

NIJE VIŠE MINISTAR: Ljumović bez dileme podržao Vojvodićku

Ministar kulture u Vladi Crne Gore Janko Ljumović podnio je juče ostavku na tu funkciju, nakon što je javno podržao smijenjenu rektorku Univerziteta Crne Gore UCG Radmilu Vojvodić. To je, kako kaže, učinio bez ikakve nedoumice.

Vojvodićku je juče Upravni odbor UCG smijenio sa te funkcije, a za njenu smjenu glasalo je 12 od 15 članova.

Ona je istakla da je njena smjena nezakonita te da će epilog čitave situacije biti na sudu.

Ubrzo nakon toga, grupa od 15 profesora UCG, među kojima i Ljumović, protestovala je zbog odluke UO da smijeni rektorku, ocjenjujući da je time ugrožena autonomija i integritet.

“Na poziv profesora i saradnika Fakulteta dramskih umjetnosti i na poziv grupe profesora Univerziteta Crne Gore da budem potpisnik saopštenja povodom odluke UO UCG da smijeni Rektorku Univerziteta Crne Gore, prihvatio sam da to uradim kao dio akademske porodice kojoj pripadam od 2001. godine. Prihvatio bez dvojbe. Kada sam pročitao tekst saopštenja zaključio sam da je moralno da istog dana podnesem ostavku na mjesto ministra kulture u 41. Vladi Crne Gore”, kazao nam je Ljumović.

Medije i javnost o razlozima je obavijestio danas, jer je cijenio da je red da informaciju o ostavci treba prvo da pruži Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

“Posao ministra kulture obavljao sam shodno svojim znanjima i imao izuzetno kvalitetnu komunikaciju sa svim akterima tog složenog posla. Želim svaki uspjeh u tom poslu da podijelim sa svima od predsjednika Vlade do svih zaposlenih u Ministarstvu kulture, a svaki neuspjeh je samo moj. Nakon razrješenja koje će uslijediti, vraćam se u potpunosti profesorskom poslu uvjeren da je Univerzitet mjesto na kome se gradi elita čija djela doprinose razvoju društva”, poručio je Ljumović.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com