PODGORIČANKI NEOPHODNA POMOĆ: Prikupljanje novca za liječenje celebralne paralize - Volim Podgoricu

PODGORIČANKI NEOPHODNA POMOĆ: Prikupljanje novca za liječenje celebralne paralize

Podgoričanka Nevenka Slomović (34), koja boluje od cerebralne paralize, pozvala je sve zainteresovane da prisustvuju humanitarnoj izložbi na kojoj će se prikupljati novac za njeno liječenje.

Slomović je ranije kazala da je u aprilu bila na pregledu i da joj je ljekar rekao da ima velike šanse da konačno prohoda presađivanjem matičnih ćelija u turskoj klinici “Liv” u Istanbulu. Poručeno joj je da zbog godina mora što prije da odradi intervenciju.

Nevenka je kazala da će izložba slika u KIC-u “Budo Tomović”, koja će da bude aukcijskog tipa, početi danas u 19 sati i trajati do 7. oktobra. Svoja autorska djela na izložbi će predstaviti likovni umjetnici Dado Đuranović, Marija Kapisoda, Edo Leši, Jelena Pavićević, Jelena Radulović, Goran Ćetković, Aleksa Tomović, Ivan Velimirović, Žarko Glavatović, Nada Milošević, Veljko Kopitović, Jelena Vušurović, Marija Vemić, Damir Mursaljević, Marina Garović, Miro Šuković, Aleksandar Radević, Dušan Tomić,  Rade Vujačić, Nikola Radonjić, Lana Bokan, Risto Radmilović, Milica Kažić, Marina Sredanović, Suzana Rajović,  Milena Krivokapić, Adela Zejnilović, Branko Mrdak, ali i drugi koji su željeli da ostanu anonimni.

Nevenka je ranije kazala da joj  je za tri doze matičnih čelija i tri tretmana fizikalne terapije (koliko je preporučeno), smještaj i hranu za nju i pratioca, s obzirom na to da ne može da hoda samostalno, potrebno 35.000 eura. Istakla je da je do sada skupljeno oko 17.000.

Nevenka se za pomoć obraćala fondaciji “Budi human”, ali je dobila odgovor da ne sakupljaju novac za starije od 18 godina.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje ranije su kazali da je uput za tretman matičnim ćelijama u turskoj klinici Liv nemoguće dobiti, iz razloga što zakon ne dozvoljava da se građani podvrgavaju liječenju metodama koje nijesu standard u liječenju.

Građani novac za liječenje mogu da uplate na žiro račun Hipotekarne banke, broj  520032000006070675 na ime Slomović Nevenka.

Vijesti

2 komentara

  1. I discovered your weblog website on google and examine a few of your early posts. Proceed to maintain up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of forward to studying extra from you later on!…

  2. Hi there Dear, What you ?have here absolutely have me excited up to the last sentence, and I gotta tell you I am not that typical man who read the entire post of blogs ’cause I most of the time got bored and tired of the trash content that is presented in the junkyard of the world wide web on a daily basis and I simply end up checking out the pics and maybe a headline, a paragraph and so on. But your headline and the first few rows were great and it right on the spot grabbed my attention. Commending you for a job well done in here Thanks, really.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com