Anela Merdanović je AUTOMEHNIČARKA: Nije važno što sam jedina, već što sam OSTVARILA SNOVE - Volim Podgoricu

Anela Merdanović je AUTOMEHNIČARKA: Nije važno što sam jedina, već što sam OSTVARILA SNOVE

Proteklih dana mediji su pisali o mladoj Cazinjanki Aneli Dženani Merdanović koja je jedina automehaničarka u belgijskom gradu Eupenu.

Anelin maturski rad je osvojio prvo mjesto u Belgiji te će joj nagradu kao i čestitku lično uručiti belgijska kraljica Paola Rufo di Kalabria.

Danas više nije neobično susresti ženu koja se bavi takozvanim tipičnim “muškim zanimanjem”. I ne samo to, sve češće se djevojke odlučuju i školovati za takva zanimanja.

Tako se i Anela Dženana odlučila školovati za Elektromehaniku, smjer Elektronika.

Čudan izbor za djevojku, ali kaže oduvijek je to htjela i do sad je postigla odlične rezultate.

NewsBlic: Vaš je maturski rad osvojio prvo mjesto u Belgiji. Nagradu, kao i čestitku, lično će Vam uručiti bivša belgijska kraljica Paola Rufo di Kalabria. Koliko Vam to priznanje znači?

Merdanović:  Iskreno, ne dobija se često poziv od tako utjecajne osobe pa bih slagala kada bih rekla da mi ne znači.

NewsBlicPostigli ste zaista dobar uspjehDa li su auta bila oduvijek Vaša prva ljubav?

Merdanović: Prva i prava ljubav se dogodila u trenutku kada me je stric provozao na motoru. Taj doživljaj je bio neopisiv i od tog trenutka sam se zaljubila u motore i ostale sklopove automobila i motora. Godina za godinom i moja razmišljanja su tekla u tom smjeru.

NewsBlic: Kako je Vaša porodica prihvatila tu odluku?

Merdanović: U početku su bili šokirani i nadasve iznenađeni mojom odlukom. Pokušali su me odgovoriti od tog izbora, ali moja upornost je izvukla uspješan kraj.

NewsBlicKako su Vas kolege na poslu prihvatile? 

Merdanović: Radno osoblje je također bilo iznenađeno, ali vrlo brzo su me prihvatili kao dio tima.

NewsBlicU srednjoj školi ste se odlučili za Elektromehaniku, smjer Elektronika i tako postala jedina djevojka u tom dijelu Belgije u ovom zanatu. Da li Vam to imponuje? 

Merdanović: To što sam jedina djevojka nije mi bilo bitno, važno mi je samo što sam tim putem i tom diplomom mogla doći do ispunjenja svog cilja, do automehaničarke.

NewsBlicKoji su Vaši planovi za budućnost? Da li biste voljeli imati svoju vlastitu automehaničarsku radnju?

Merdanović:  Za budućnost imam mnogo planova. Prvenstveno mi je prioritet završiti ovo što sam počela, a nakon toga vremenom i postati samostalni poduzetnik.

Izvor: NewsBlic

1 komentar

  1. hi!,I really like your writing so much! share we be in contact more approximately your article on AOL? I require a specialist in this space to resolve my problem. Maybe that is you! Having a look ahead to peer you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com