Održan prvi HR Meet Up u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Održan prvi HR Meet Up u Crnoj Gori

‘’Uspješne kompanije – uspješni timovi“ bila je tema prvog HR Meet Up-a, koji su organizovali Asocijacija menadžera Crne Gore  i kompania HR Partners.

Događaj je okupio HR profesionalce, kao i sve one koji se u svojim kompanijama bave poslovima iz domena HR-a.

Na poziv  Asocijacije Menadžera Crne Gore  i  kompanije HR Partners, prvom HR Meet Up-u u Crnoj Gori, koji je održan u Podgorici,  u prostorijama Trening centra Rise Up, odzvale su se  najuglednije crnogorske  kompanije koje  u svom poslovanju pridaju stratešku važnost razvoju ljudskih resursa i službama koje se time bave.

Svi učesnici su imali nepodijeljeno mišljenje da je uloga HR profesionalaca od neprocjenjivog značaja za razvoj biznisa i poslovne kulture  kao i  za činjenicu  da je inicijativa Asociajcije menadžera   za  umrežavanje i okupljanje HR zajednice u Crnoj Gori naišla na opštu podršku, pri čemu se već nekoliko kompanija kandidovalo da budu domaćini  narednog okupljanja.

Predsjednik Asocijacije Menadžera Crne Gore  G. Budimir Raičković je izrazio spremnost za kontinuiranu podršku ovoj inicijativi koja je od strateškog značaja za crnogorsko društvo i razvoj HR profesije,  kojom se još uvijek bave malobrojni pojedinci i samo najače i najuspješnije kompanije koje time daju primjer drugima.

Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika Uglja, Pljevlja i predsjednik  CEO Foruma AMM -a, smatra da  ugled i uloga HR profesije nije vrednovana na pravi način u Crnoj Gori i da nema uspješne i dobro orgnizovane kompanije koja ne ulaže u ljude, kompanijsku kulturu i službe kojima je to profesionalni zadatak.  ‘’Tamo gdje postoji ozbiljan i profesionalan HR, top menadžment je u poziciji da 80% svog vremena bude usmjeren na stratške obaveze, a svega 20% na operativne, čime zapravo vrši svoju funkciju na najbolji način. Obrnuta situcija ne ide u korist ni menadžmentu, ni kompaniji.’’

Andjela Radosavović,  izvršna direktorica AMM-a je rekla sledeće: ’’ Cijenim da je formiranje Odbora za edukaciju, trening i HR, i njegovo djelovanje kroz ovakve i slčne forme dalo potvrdu nastojanjima AMM- a u pravcu daljeg razvoja ljudskih resursa i struke koja se sa time bavi.’’

Od učesnika je stiglo i ohrabrenje za predsavnike malog i srednjeg biznisa da razvoj ljudi ne prepuštaju slučaju jer to može biti od presudnog značaja za uspjeh i održivost biznisa.

Na skupu se razgovaralo o neophodnosti rada na unapredjennu timske i kompanijske kulture, o brojnim i rastućim izazovima koji stoje pred HR profesionalcima kao i o HR alatima koji na dokazano efikasan način pomažu u razvoju timova, pojedinaca i upravljačkih stilova.

Iz Kompanije HR Partners su rekli da je odziv i reprezentativnost skupa pokazala sledeće:

  • Najprije, da se svijet rada i svijet obrazovanja u 21 vijeku, zauvjek i nepovratno promijenio te  zahtijeva jedan sasvim novi pristup u kome su ključne vrijednosti INOVATIVNOST, TIMSKI DUH, CJELOŽIVOTNO UČENJE, POSLOVNE VJEŠTINE, LIČNA I POSLOVNA IZVRSNOST.
  • Zbog svih promjena koje su se desile, zbog rastućih i često nepredvidljih zahtjeva poslovanja, pred HR profesionalcima se postavljaju  sve veći izazovi, pa se slobodno možemo reći  – Zbogom starom načinu rada!
  • Konačno, da je bavljenje ljudskim resursima  – definitivno jedna od najpotrebnijih profesija u 21 vijeku!

Značajan broj kompanija je potvrdio organizatorima ovog skupa priključivanje inicijtivi i narednim okupljanjima ove vrste

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com