Home / POSLA IMA / Oglasi za posao / Ova zemlja otvara 30.000 RADNIH MJESTA: Plate i do 2.000 EURA

Ova zemlja otvara 30.000 RADNIH MJESTA: Plate i do 2.000 EURA

Svi oni koji su ljeto iskoristili da rade i zarade u brojnim ljetovalištima, sada imaju priliku da tu praksu nastave i tokom zimskog perioda.

Foto: wikimedia.org

Naime, ausitrijska Agencija za zapošljavanje, koja je specijalizovana za pronalaženje poslova u hotelima sa četiri ili pet zvjezdica, objavila je konkurs u kojem traži veliki broj radnika – čak 30.000.

Kako je objavljeno, ovog puta traže se radnici koji će obavljati poslove kuvara, konobara, recepcionera, sobara, kozmetičara, fizioterapeuta ili masera, a osnovni preduslov je poznavanje njemačkog jezika.

„Kuvari mjesečno mogu da zarade od 1.600 do 1.900 eura neto plate u zimskoj sezoni, a sobarice oko 1.400 eura. Konobari i recepcioneri, odnosno radnici koji su u kontaktu sa gostima, moraju jako dobro da poznaju njemački jezik, dok bi kuvari i sobari trebalo da znaju osnove”, pojašnjava se u ovom konkursu.

To znači da oni koji komuniciraju sa gostima treba da imaju do B1 nivoa poznavanja njemačkog jezika.

Radna mjesta uglavnom su otvorena u Tirolu i Salcburgu, a plata zavisi od toga da li je riječ o sezonskom poslu ili stalnom zaposlenju na neodređeno vrijeme. Osigurani su smještaj i hrana, a zaposleni dobijaju 13. i 14. platu.

Radi se šest dana u nedjelji, 54 sata, a slobodan dan poslodavci daju radnicima po dogovoru.

Važno je napomenuti da kandidati koji dobiju posao preko agencija za zapošljavanje, to ne plaćaju, nego to, u skladu sa zakonom, čine poslodavci koji imaju ugovore s agencijama.

(Noizz.RS)

Check Also

NJEMAČKA VAPI ZA RADNICIMA: Ovih 7 zanimanja dobijaju posao sa super platom

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Kako aplicirati za posao u inostranstvu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *