Srpski nacionalni savjet pisao Mandiću: ”Građanskoj opoziciji” srpski narod nije ništa dužan - Volim Podgoricu

Srpski nacionalni savjet pisao Mandiću: ”Građanskoj opoziciji” srpski narod nije ništa dužan

”Kao predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore imam potrebu da Vam se, kao lideru najveće političke grupacije koju podržava srpski narod u Crnoj Gori, obratim otvorenim pismom. Razlog mog obraćanja je nepodnošljiv položaj srpskog naroda koji je svakog dana sve teži, bez nade da se u budućem vremenu na tom planu nešto kvalitetnije promijeni”- naveo je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović u otvorenom pismu lideru Nove srpske demokratije Andriji MAndiću.

Kako kaže, nije potrebno nabrajati klasične primjere diskriminacije kojima su Srbi u Crnoj Gori izloženi, jer su, smatra, uočljivi u svim sferama društvenog života.

”Za srpsku djecu i mlađu generaciju Srba u ovim uslovima ne postoji perspektiva u Crnoj Gori. Posebno zabrinjava činjenica što nije samo odnos aktuelne vlasti u Crnoj Gori prema Srbima diskriminatorski. Iste stavove prema srpskom pitanju imaju i predstavnici zapadne diplomatije, NATO saveza i, naravno, takozvane građanske opozicije. Iz njihovog odnosa jasno se vidi ignorisanje srpskog naroda i njihovih legitimnih potreba”- naveo je Vuksanović u pismu Mandiću.

Upravo zato su poražavajući, smatra Vuksanović,  učestali pozivi za saradnju, naročito antisrpskoj opoziciji i diplomatskim poslenicima onih država koje javno, jasno i čvrsto drže na vlasti odnarođeni aktuleni režim.

”Vaša je obaveza da pozovete sve Srbe koji žele da čuvaju tradicionalne vrijednosti Crne Gore, svoj vjerski, kulturni, jezički i nacionalni identitet da se priključe srpskom frontu i budu u službi svoga naroda. Crnogorskoj građanskoj opoziciji srpski narod ništa nije dužan, jer je baš od njih mnogo puta iznevjeren. Nemilosrdno i po pravilu bila je uvijek protiv demokratskih i legitimnih prava Srba”- naveo je on u saopštenju.

Iz Srpskog nacionalnog savjeta su apelovali da bi na predsjeničkim izborima Srbi trebalo da imaju svog kandidata.

 (Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com