Abazović – Athanassiou: URA nudi viziju ekonomskog oporavka i razvoja CG - Volim Podgoricu

Abazović – Athanassiou: URA nudi viziju ekonomskog oporavka i razvoja CG

Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj i socio-ekonomskoj krizi i jedini izlaz jeste datum prijevremenih parlamentarnih izbora bez čega nema prekida bojkota Parlamenta, istakao je Dritan Abazović.

Naime, lider Građanskog pokreta URA primio je danas u posjetu ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori, Nj.E. Sotiriosa Athanassioua.

Abazović je još jednom ponovio razloge opozicionog bojkota kao i zahtjeve građanske opozicije koji su definisani na nedavnom sastanku.

„Mi se u Parlament sigurno nećemo vraćati do ispunjenja naših zahtjeva i svako onaj ko to učini ide direktno na ruku DPS-u. Odgovornost je isključivo na vlasti, da prihvati naše uslove i da stvorimo pretpostavke za izlazak iz duboke krize u kojoj se nalazimo već duži period“, naveo je Abazović.

On je Athanassioua detaljnije upoznao sa ekonomskim programom Građanskog pokreta URA „Ideje za Crnu Goru – Posao za sve“ i najavio predstavljanje plana reformi u oblasti obrazovanja, „Obrazovanje za sve“ i plana reformi u oblasti zdravstva, „Zdravstvo za sve“ koji će uskoro biti prestavljeni javnosti.

„Imamo viziju ekonomskog oporavka Crne Gore i reforme njenih glavnih sektora. Jedini nudimo konkretna riješenja, ali je to nemoguće realizovati sve dok organizovana kriminalna grupa DPS i njen ratno-profiterski establišment vlada državom. Oni moraju postati politička prošlost i odgovarati za svoja nedjela. Crna Gora bez njih ima sve predizpozicije da postane uspješna evropska priča, država bogatih ljudi i zadovoljnih građana“, saopštio je Abazović.

Lider pokreta URA i ambasador Republike Grčke posebnu zabrinutost su istakli po pitanju medijskih sloboda u Crnoj Gori.

„Evidenti su pozitivni pomaci koji je ostvario Javni servis ali postoji velika opasnost da kriminalizovani DPS pritiscima spriječi dalje reforme i napredak u RTCG-u“, istakao je Abazović.

Na sastanku je bilo razgovora i o predstojećim predsjedničkim i lokalnim izborima. Sagovornici su zaključili da je konstruktivan dijalog neophodan prvi korak koji će dovesti do rješavanja komplikovane političke situacije u Crnoj Gori.

www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com