IZ BUDŽETA UZELI 190.000 EURA? Malo im je bilo po 2.500 eura mjesečno - Volim Podgoricu

IZ BUDŽETA UZELI 190.000 EURA? Malo im je bilo po 2.500 eura mjesečno

Bivši izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Zoran Sekulić, predsjednik Savjeta te agencije Šaleta Đurović  i  članovi savjeta  Branko Kovijanić, Aleksandar Mijač i Ana Radonjić osumnjičeni su da su iz budžeta te regulatorne institucije nezakonito uzeli 189.000 eura.

To su juče saopštili iz Uprave policije, pojašnjavajući da je podnošenje prijave rezultat višemjesečne kontrole materijalno – finansijske dokumentacije EKIP-a.

Pet odgovornih  u toj Agenciji terete  za zloupotrebu službenog položaja.

Sekulić i Šaletić u Specijalnom tužilaštvu saslušani su prošle sedmice, a  Kovijanić, Mijač i Radonjić prije četiri dana.

Policija ih sumnjiči da su od  1. marta 2010. do  1. septembra sljedeće  godine donijeli šest odluka o pravu na dodatak sebi, po osnovu dodatnog angažmana na projektima od strateškog značaja za rad Agencije, iako dodatnog angažmana nije bilo.

“Nakon donošenja odluka, oni su te odluke, sumnja se, dostavili posredniku –  Društvu za finansijsko posredovanje ‘Nova Lira’ d.o.o. Podgorica, sa kojim je Z.S. prethodno zaključio ugovor o posredovanju, da bi preko tog posrednika vršili plaćanje po tim odlukama za navodni dodatni angažman na teret sredstava Agencije. Plaćanje na teret Agencije je izvršeno, čime su osumnjičeni, kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, a na štetu EKIP-a, pribavili sebi imovinsku korist u ukupnom iznosu od 189.000 eura”, pojašnjeno je iz Uprave policije.

Mijač, Kovijanić, Đurović i Sekulić i dalje su članovi Savjeta, a Radonjić već nekoliko mjeseci nije u tom radnom tijelu Agencije.

Prema podacima Agencije za sprječavanje korupcije,  Đurović je tokom 2010. godine, kao predsjednik Savjeta EKIP-a mjesečno zarađivao 2.391 eura.

Godinu kasnije mjesečno je zarađivao 1.360 eura.

Sekulić je 2011. godine mjesečno zarađivao 1.395,95 eura.

Kovijanić i Đurović ranije su “Vijestima” kazali da je istraga u kojoj su saslušani označena stepenom tajnosti.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata osnivač Nove Lire je Vjera Ćirović, a izvršni direktor Dražen Ćirović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com