Početna » SPORT » Košarka » ODLUČENO: Evo ko će zamijeniti Bogdana Tanjevića!
Foto sarajevo.co.ba

ODLUČENO: Evo ko će zamijeniti Bogdana Tanjevića!

Novi selektor crnogorske košarkaške reprezentacije biće Zvezdan Mitrović!

Iako se u zvaničnom saopštenju sa današnje sjednice Predsjedništva Košarkaškog saveza ne pominje ni prihvatanje ostavke Bogdana Tanjevića, niti kandidati za novog selektora, „Vijesti” saznaju da su čelnici KSCG sve dogovorili sa Mitrovićem, jer nije preostalo puno vremena do prvih akcije reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, 24. novembra sa Španijom u Podgorici.

Image result for zvezdan mitrović

Mitrović (47 godina) je ove sezone proglašen za najboljeg trenera Francuske. Sa njim na čelu, Monako je osvojilo 1. mjesto u regularnom toku francuske Pro A lige sa 30 pobjeda i četiri poraza, odbranio trofej u Liders kupu i zauzeo 3. mjesto u FIBA Ligi šampiona.

Čovjek koji je kao pomoćni trener učestvovao u prvim velikim uspjesima Budućnosti posljednje decenije prošlog vijeka je ime gradio u Ukrajini, gdje je bio trener Himika, Krivbasbasketa, Budiveljnika i Azovmaša, a od marta 2015. je u Monaku.

Uveo je tim u Pro A ligu i odmah u prvoj sezoni bio prvi na kraju regularnog toka. Koliko ga cijene u Francuskoj, dovoljno govori činjenica da je dva puta bio trener na ol-star utakmicama.

Mitrović će biti peti crnogorski selektor, nakon Duška Vujoševića, Dejana Radonjića, Luke Pavićevića i Bogdana Tanjevića.

Izvor.Vijesti

Check Also

Zvezdan Mitrović: Nikada nijesam bježao od izazova

Bogdan Tanjević je prošlost, a Zvezdan Mitrović je budućnost šef stručnog štaba Monaka novi je ...

Šta je Tanjević poželio za 70. rođendan?

Bogdan Tanjević rodio se na današnji dan 1947. godine u Pljevljima, ali se već sa ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *