Požrtvovanost Vojske CG za primjer - Volim Podgoricu

Požrtvovanost Vojske CG za primjer

Ove godine Crna Gora je postala članica NATO. Posebne zasluge za doprinos ispunjenju jednog od najvažnijih državnih spoljnopolitičkih ciljeva pripadaju vašem sistemu, čime ste iskazali odgovoran odnos prema vojničkim dužnostima i državi Crnoj Gori. Za vas, ispunjavanje planiranih ciljeva nije imalo alternativu, a vaša požrtvovanost je bila za primjer, navodi se između ostalog u čestitki predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, povodom Dana Vojske Crne Gore.

 “Potvrdili ste da, izvršavajući i najzahtjevnije ciljeve, čovjek može da bude gord, dostojanstven i pravičan” (Foto: Anadolija)

Vujanović je povodom 7. oktobra – Dana Vojske Crne Gore, uputio je srdačne čestitke svim pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore, ministru Predragu Boškoviću i načelniku Generalštaba general-pukovniku Ljubiši Jokiću, uz želje da uspješno i predano izvršavaju zahtjevne dužnosti i zadatke.

“Ove godine Crna Gora je postala članica NATO. Posebne zasluge za doprinos ispunjenju jednog od najvažnijih državnih spoljnopolitičkih ciljeva pripadaju vašem sistemu, čime ste iskazali odgovoran odnos prema vojničkim dužnostima i državi Crnoj Gori. Za vas, ispunjavanje planiranih ciljeva nije imalo alternativu, a vaša požrtvovanost je bila za primjer”, navodi se u čestitki Vujanovića.

Predsjendik ističe da su oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica u službi u Vojsci Crne Gore, pokazali da ne postoje teški i laki zadaci kada je u pitanju budućnost naših građana i države.

“Potvrdili ste da, izvršavajući i najzahtjevnije ciljeve, čovjek može da bude gord, dostojanstven i pravičan. Obavljajući najkompleksnije zadatke u mirovnim misijama i operacijama u funkciji globalnog mira i bezbjednosti, pokazali ste, u duhu naše svijetle tradicije, da humanost i patriotizam nemaju cijenu, ali i da umijete da poštujete tuđa prava, kulturu i običaje, na ponos svih građana Crne Gore”, kazao je predsjednik.

On je pripadnicima Vojske poželio da i u godini koja slijedi, pružajući kao i do sada doprinos opštem napretku Crne Gore, nastave uspješno djelovanje na ličnom i profesionalnom planu.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com