HOROR: Pronađena glava i noge švedske novinarke Kim Vol - Volim Podgoricu

HOROR: Pronađena glava i noge švedske novinarke Kim Vol

Glava i noge švedske novinarke Kim Vol nađeni su dva mjeseca nakon njenog nestanka nakon što se ukrcala na dansku podmornicu, javlja AP.

Krajem avgusta trup bez glave, nogu i ruku nađen je u zalivu kod Kopenhagena, gdje je danska policija tragala za novinarkom čiji je nestanak prijavila njena porodica.

Detektiv Jens Moler Jensen naveo je da je glava, noge i nešto odjeće nađeno u kesi zajedno sa nožem i “metalnim djelovima“ i to u blizini mjesta gdje je ranije nađeno obezglavljeno telo.

Vlasnik podmornica Piter Madsen rekao je da je Kim Vol umrla nesrećnim slučajem. Međutim, policija je navela da je na tijelu novinarke nađeno 15 ubodnih rana.

Njene ruke i dalje nisu nađene, a uzrok smrti još nije objavljen.

Vol je posljednji put viđena 10. avgusta na podmornici ‘UC3 Nautilus’ koju je sagradio Madsen, ali on je sve do ponedjeljka insistirao da ju je iste večeri i iskrcao na kopno.

Madsen je tvrdio da je Vol umrla nesrećnim slučajem i da ju je nakon toga ostavio u moru, pri čemu je promijenio raniji iskaz u kojem je tvrdio da ju je iskrcao živu u Kopenhagenu.

Madsena je pokupila danska mornarica 11. avgusta kada je njegova podmornica potonula u luci. Ubrzo je prijavljen nestanak novinarke, a danski istražitelji su saopštili da su pronašli dokaze da je podmornica potpoljena namjerno, očitno da bi Madsen sakrio tragove ubistva.

Vol je bila švedska novinarka koja je živela na dvije adrese, u Njujorku i Kini. Na Madsenovu podmornicu došla je kako bi napisala priču o biznismenu i vlasniku jedne od najvećih podmornica na svijetu.

Izvještavala je za “Njujork tijms”, “Gardijan”, “Tajm” i “Vajs”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com