Home / SPORT / Košarka / Zvezdan Mitrović: Nikada nijesam bježao od izazova

Zvezdan Mitrović: Nikada nijesam bježao od izazova

Bogdan Tanjević je prošlost, a Zvezdan Mitrović je budućnost šef stručnog štaba Monaka novi je selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, odlučio je Izvršni odbor KSCG na jučerašnj oj sjednici.

Ovaj 47-godišnji stručnjak bilježi fenomenalne rezultate u Francuskoj, pa su čelnici našeg saveza odlučili da mu daju “crvenu” klupu na kojoj će sjediti naredne dvije godine, koliko traje period kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

“Ogromna je čast i zadovoljstvo voditi reprezentaciju zemlje u kojoj sam rođen i koju volim. Jesam razgovarao sa čelnicima KSCG, ali me je zatekla odluka. Međutim, ponavljam, velika čast”, javio nam se kasno sinoć iz Monte Karla novi selektor košarkaša.

Nove akcije naše najbolje igrače očekuje već krajem novembra kada počinju kvalifikacije za SP. Možemo li govoriti o ambicijama?

“Teško, s obzirom na ovo što Fiba radi od košarke. Prozori i pravila su antisportska i stvaraju velike probleme svima. Kada veliki stručnjaci kao što su Etore Mesina i Željko Obradović dignu glas, onda vam je jasno o čemu se radi”, rekao je Mitrović i nastavio.

“Dočekaće me veliki problemi, ne znam na koga ću moći da računam. Ali, probleme imamo mi, imaju ih i svi. Ne tražim alibi od toga, nikada nijesam bježao od izazova i odgovornosti. Uhvatiću se u koštac sa svim problemima i pokušaću da svi zajedno napravimo najbolje za košarku Crne Gore”.

Zvezdan je od marta 2015. godine trener Monaka kojeg je odmah uveo u Pro A ligu, a osvojio je dva Lider kupa (osam najboljih francuskih ekipa). Za sjajne rezultate stigla je i nagrada pošto je proglašen za najboljeg trenera u Francuskoj prošle sezone.

“Vodio sam B reprezentaciju, pa mogu reći da sam upoznat sa selektorskim radom.

“Naravno, ovo će biti mnogo drugačije. Tada smo imali po dvije, tri nedjelje da se igrači naviknu na moj sistem rada, jer je košarka sport u kojem se tačno zna ko šta radim. Sada će to biti problematično. Takođe, iste muke će imati i svi ostali, možda čak i veće zbog više zvijezda u reprezentacijama”, naglašava Mitrović koji će nastaviti raditi u Monaku do kraja ugovora.

“Probaćemo donijeti što bolje rezultate Crnoj Gori. Koji su to rezultati u ovom trenutku ne mogu da kažem, jer ste me uhvatili na prvu loptu. Ali, pokušaćemo raditi najbolje”.

Dnevne novine

Check Also

Ovo je najbolji tim 2018. godine

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *