Aerodromi CG svoj profit od 2,3 miliona dali za garanciju Montenegroairlines-u koji duguje 24 miliona - Volim Podgoricu

Aerodromi CG svoj profit od 2,3 miliona dali za garanciju Montenegroairlines-u koji duguje 24 miliona

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, pozvao je Specijalno državno tužilaštva da ispita ugovore kojima Aerodromi Crne Gore garantuju Montenegroerlajnzu kredit kod banke u iznosu od 2,3 miliona eura, javila je TVCG.

Na konferenciji za novinare, Konjević je ustvrdio da je riječ o nezakonitom poslu koji je sklopljen na štetu građana.

Konjević je saopštio da je ministar saobraćaja, Osman Nurković, očigledno zaboravio što je interes građana Crne Gore.

-Vlada je na sjednici 21. septembra ove godine dala saglasnost Aerodromima Crne Gore da svoj profit iz 2013. i 2015. godine od 2,3 miliona eura umjesto u državni budžet daju kao garanciju Montenegro erlajnsu za kredit kod Hipotekarne banke, kazao je Konjević.

– Radi se o nezakonitom poslu i zloupotrebi u privrednom poslovanju na štetu Aerodroma i države Crne Gore čiji je to prihod trebao da bude, navodi Konjević.

-Državna preduzeća, prema ranijoj odluci Vlade, su obavezna da 70 odsto profita uplaćuju u budžet ali da to u ovom slučaju nije urađeno već su taj novac iskoristili kao novu nezakonitu pomoć Montenegro erlajnzu koji Aerodromima već duguje 24 miliona a državi 16 miliona eura. Zamislite kompaniju koja 2,3 miliona eura svog novca daje kao garanciju za kredit drugoj firmi koja joj već duguje 24 miliona eura, koja je uz to već godinama posluje negativno i koja nema nikakve šanse da vrati taj kredit. Pritom Aerodromi ovo potpisuju ne tražeći nikakvu garanciju za sebe. Radi se o štetnom i nezakonitom poslu i zloupotrebi u privrednom poslovanju, zbog čega pozivam tužilaštvo da izuzme ugovore o kolateralu i kreditu kao i informaciju sa sjednice Vlade i otvori izviđaj o ovom slučaju, kazao je Konjević.

On će, kako je rekao, kopije ugovora koje je dobio poslati Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com