Nema više članarine: Rukomet besplatan za svu djecu - Volim Podgoricu

Nema više članarine: Rukomet besplatan za svu djecu

 Koliko puta ste na ovim prostorima mogli čuti priču o talentovanom klincu koji je zbog plaćanja članarine za treninge morao da se odrekne omiljenog sporta? Kada je rukomet u pitanju takve stvari više neće biti prepreka za početak u Podgorici i Tuzima.

Rukometna akademija Đukanović, na čijem čelu se nalazi naš legendarni bek Goran Đukanović, otvorila je vrata za svu djecu koja žele da svoj talenat pokažu na pravi način, koja sanjaju velike priče poput onih koje često pišu naši rukometaši.

“Da djeca kojima bi članarine predstavljale problem obično su i najveći talenti”, poručio je na početku razgovora za Dnevne novine Goran Đukanović.

Nekada neprelazni majstor u odbrani Lovćena i mnogih drugih klubova objasnio je i o čemu se zapravo radi…

“Imamo svoje filijale u Podgorici, Tuzima, Nikšiću i Tivtu i odlučili smo da djeca ne moraju da plaćaju članarine u našem glavnom gradu i Tuzima”.

Kojim danima se obavljaju treninzi i gdje?

“Obavljaju se skoro svakog dana. U Osnovnoj školi “Štampar Makarije” utorkom i četvrtkom od 20h i subotom ujutro u devet sati, dok su srijeda i petak rezervisani za Verde kompleks od 17 časova”, istakao je Đukanović.

Kakva je situacija u Tuzima?

“Djeca iz Tuzi dolaze kod nas, ali tek smo krenuli sa ovom praksom tamo, pa će biti prilike da i te termine uskladimo”.

Djeca kojeg uzrasta mogu da dolaze na treninge?

“Od sedam do 16 godina, za djevojčice i dječake i što je najvažnije upis traje tokom čitave godine, jer imamo dosta kategorija i pravimo selekcije”, jasan je Đukanović.

I dok nove generacije pristužu, Rukometnu akademiju Đukanović od 21. oktobra čeka nova (četvrta zaredom) sezona u Regionalnoj ligi za mlade…

“Nastupiće naše tri ekipe Akdamija Podgorica, Akademija Tuzi i Čelik iz Nikšića. Ostali učesnici su iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, liga se igra turnirski po jedan dan, a završnica će opet biti kod nas”, rekao je Đukanović i za kraj poručio. “Vidim da nas ljudi hvale i da smo postali primjer mnogima kada je u pitanju rad sa mladima. Glavni nam je cilj da djeca imaju od 60 do 70 utakmica godišnje” Sjajna priča Rukometne akademije Đukanović krenula je na Dan nezavisnosti Crne Gore 21. maja 2010, a jedna od njenih najljepših stranica upravo će biti dostupnost svim klincima širom naše zemlje.

Dnevne novine

1 komentar

  1. We are really thankful towards the author in this post in making this lovely and informative article live here for us. We really appreciate ur effort. Keep up the great work. . . .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com