Početna » NOVOSTI » Društvo » PROGRAM STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA: Požurite, još šest dana za prijavljivanje

PROGRAM STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA: Požurite, još šest dana za prijavljivanje

Rok za prijavu poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završava se 16. oktobra u 15:00 sati. Rok za prijave korisnika za pomenuti Program počinje 18. oktobra u 10:00 sati, javili su iz Ministarstva prosvjete.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, shodno propisima, organizuje se po šesti put, za 2017/2018. godinu.

Pravo na stručno osposobljavanje, kako dodaju, imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četiri godine realizacije Programa, od 14.252 korisnika Programa 6.865 njih odnosno 48,16% je nastavilo radni angažman.

Informacija o procedurama prijave se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.

www.cdm.me

Check Also

PRODUŽEN PRITVOR AMELU ŠABANOVIĆU: Drogu držao u kući

Van­pre­tre­sno vi­je­će Vi­šeg su­da u Bi­je­lom Po­lju pro­du­ži­lo je pri­tvor Ame­lu Ša­ba­no­vi­ću (20), ro­đe­nom na ...

Večeras počinje vladavina Riba: Pogledajte kako će to uticati na ljubavni život svakog horoskopskog znaka

17. februara sunce je lagano uplovilo u vodene i romantične Ribe, time je započela nova astrološka ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *