DA NE BI PONOVIO KRIVIČNO DJELO: Podgoričanin će ostati u pritvoru - Volim Podgoricu

DA NE BI PONOVIO KRIVIČNO DJELO: Podgoričanin će ostati u pritvoru

Vaso Ulić ostaje u pritvoru, odluka je Apelacionog suda.

Sudije su odbile žalbu pravnog zastupnika osumnjičenog za međunarodni šverc narkotika, na odluku Višeg suda da se pritvor  produži za dva mjeseca –  do kraja novembra.

“Prvostepeni sud pravilno nalazi da iz sadržine dokaza na kojima je zasnovana predmetna naredba o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva: izvještaja o primjeni mjera tajnog nadzora, transkripata presretnutih telefonskih razgovora, informacija prikupljenih razmjenom i saradnjom sa policijom i nadležnim pravosudnim organima Australije, audio zapisima koji su prikupljeni primjenom MTN policije Australije, zapisnika o primjeni mjere kontrolisane isporuke, zapisnika o pretresu kuće i zapljene droge, izvještaja o vještačenju droge, te drugih dokaza, proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni U. V. izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret predmetnom naredbom o sprovođenju istrage, što je osnovni zakonski uslov za određivanje, a tim i produženje privora nekom licu, u konkretnom slučaju navedenom okrivljenom”, piše u obrazloženju odluke.

Dodaje se da je Ulić i ranije osuđivan  za nabavku velike količine droge, pa je i zbog toga  pravilan i na zakonu zasnovan zaključak prvostepenog suda: “Da postoje konkretne okolnosti, koje ukazuju da će navedeni okrivljeni ponoviti isto ili istovrsno krivično djelo, za slučaj da se nađe na slobodi, te na taj način ometati dalje vođenje krivičnog postupka”.

Ulić je uhapšen 29. avgusta u Podgorici, zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila drogu u Australiju.

Pred specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić negirao je krivicu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com